Jakie radio niefabryczne (1 DIN/2 DIN) do Astry H? - pytania, problemy...

porady, informacje dotyczące sprzętu car audio
Awatar użytkownika
nismo

Rekrut
Posty: 1978
Rejestracja: 14 sty 2011, 14:53
Imię: Michał
Auto: Astra GTC & Astra H Kombi
Silnik: z18xe & z18xe
Województwo: zachodniopomorskie
Pomocny: 8 razy

Re: Jakie radio niefabryczne (1 DIN/2 DIN) do Astry H? - pytania, problemy...

#301

Nieprzeczytany post autor: nismo » 02 mar 2019, 19:04

Nie, za to odpowiedzialny jest canbus i jego wersja, masz stara wersje. Ja mam najnowsza i do uruchomienia radia wystarczy włożyć klucz do stacyjki(bez przekręcania)

Awatar użytkownika
arol72

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 05 cze 2015, 7:25
Imię: Arek
Auto: Astra H
Silnik: Z16XEP
Województwo: łódzkie
Wdzięczny: 1 raz

#302

Nieprzeczytany post autor: arol72 » 13 mar 2019, 9:07

Dzięki za odpowiedź. Rozumiem że chodzi o ten moduł ze zdjęcia
2019-03-13 08.50.05.jpg
Czy istnieje możliwość dokupienia takiego, żeby nie wyłączał radia po wyłączeniu zapłonu.
Chciałbym jednak mieć możliwość posłuchania radia na postoju.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

vwrafi

Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 31 gru 2018, 12:05
Auto: Astra G Bertone
Silnik: Z18XE
Województwo: kujawsko-pomorskie

#303

Nieprzeczytany post autor: vwrafi » 10 kwie 2019, 15:17

Hej.

Czy ktoś wie, jak jest z jakością dźwięku tych radii z Chin z Aliexpress ( DVD Astra H )? Czy one grają lepiej niż te fabryczne? Czy obsługują 7 głośników.

Awatar użytkownika
Ponte92

Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 18 lis 2018, 10:29
Imię: Tomasz
Auto: Astra H
Silnik: z19dt
Województwo: małopolskie

#304

Nieprzeczytany post autor: Ponte92 » 28 kwie 2019, 14:45

Witam. Zastanawiam się nad zamontowaniem niefabrycznego radia do astry h. Moze to być 2din lub 1din z ramką. Mam pytanie czy po odłączeniu fabrycznego radia i podpięciu np. jvc będzie działać mi obsługa z kierownicy, nie do sterowania radiem lecz do sterowania komputerem tzn. żeby wejść sobie w spalanie. Czy muszę kupować do tego jakiś adapter

Awatar użytkownika
dawid75

Astro-maniak
Posty: 1275
Rejestracja: 02 paź 2008, 14:49
Imię: Dawid
Auto: Meriva
Silnik: Z18XE LPG
Województwo: śląskie
Lokalizacja: Częstochowa
Wdzięczny: 1 raz
Pomocny: 1 raz
Kontakt:

#305

Nieprzeczytany post autor: dawid75 » 29 kwie 2019, 19:02

A koledze korona z głowy by spadła gdyby trochę postów poczytał ? Wszystko jest już opisane, trochę własnego czasu poświęcić czytanie i wszystko jasne.
Zatrzymał się kierowca na siusiu i mówi do swojego małego:
- Widzisz, jak tobie się chce to ja zawsze staje...

marcinek84

Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 gru 2017, 18:39
Auto: Astra H
Województwo: Zagranica - UE

#306

Nieprzeczytany post autor: marcinek84 » 07 maja 2019, 0:20

vwrafi pisze:
10 kwie 2019, 15:17
Hej.

Czy ktoś wie, jak jest z jakością dźwięku tych radii z Chin z Aliexpress ( DVD Astra H )? Czy one grają lepiej niż te fabryczne? Czy obsługują 7 głośników.
Moje radio z Chin obsługuje wszystkie 7 głośników, nie mam słuchu melomana ale uważam że gra to dobrze.

Awatar użytkownika
bielsko

Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 28 lis 2017, 21:44
Auto: Astra F 1997 / Astra H 2006
Województwo: śląskie

#307

Nieprzeczytany post autor: bielsko » 10 lip 2019, 22:20

Czołem,
Jak wygląda kwestia zmiany godziny i daty w przypadku demontażu oryginalnego radia CD30 MP3 i montażu jakiegoś radio 1DIN?
Czy demontując CD30 MP3 całkowicie pozbywam się takiej możliwości?

Awatar użytkownika
marwisn

Moderator Techniczny
Posty: 4578
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Wdzięczny: 1 raz
Pomocny: 9 razy
Kontakt:

#308

Nieprzeczytany post autor: marwisn » 11 lip 2019, 7:37

bielsko pisze:
10 lip 2019, 22:20
Czołem,
Jak wygląda kwestia zmiany godziny i daty w przypadku demontażu oryginalnego radia CD30 MP3 i montażu jakiegoś radio 1DIN?
Czy demontując CD30 MP3 całkowicie pozbywam się takiej możliwości?
Wszystko jest opisane w tym temacie...

W skrócie. Jeżeli masz kierownicę ze sterowaniem to po wymianie radia można tak zakodować moduł wyświetlacza by obsługa BC i ustawień systemu była z lewej rolki.
DO - AF - ZA - AH - AK - SL

Obrazek

Awatar użytkownika
areo27

Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 03 wrz 2019, 15:11
Imię: Artur
Auto: Astra H
Silnik: 1.7cdti
Województwo: łódzkie

#309

Nieprzeczytany post autor: areo27 » 04 paź 2019, 18:58

Mam pytanie jak podlaczyliscie te radia pod tą wtyczkę Opla

ODPOWIEDZ