wymiana przewodu antenowego

porady, informacje dotyczące sprzętu car audio
Awatar użytkownika
jaackoo

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 05 paź 2008, 20:29
Lokalizacja: poznań
Kontakt:

wymiana przewodu antenowego

#1

Nieprzeczytany post autor: jaackoo » 02 gru 2008, 0:52

Witam

prawdopodobnie będę zmuszony do wymiany przewodu antenowego, wymieniał go już ktoś?
jeśli tak to czy dużo pracy mnie czeka i czy dostęp jest w miarę łatwy? z tego co czytałem idzie w progach kierowcy tak?

Pozdrawiam
Jacko

Awatar użytkownika
silvo44

Moderator Techniczny
Posty: 2092
Rejestracja: 29 wrz 2007, 9:19
Imię: silvo44
Auto: AF/VC
Silnik: X14NZ + LPG/Z18XER
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: OLKUSZ

#2

Nieprzeczytany post autor: silvo44 » 02 gru 2008, 15:42

jaackoo pisze:czy dużo pracy mnie czeka
nie
jaackoo pisze:idzie w progach kierowcy
tak
jaackoo pisze:czy dostęp jest w miarę łatwy
tak
Kup sobie zestaw torx-ów :!: Pozdro...

borys.pl

Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 22 lut 2008, 11:36
Lokalizacja: kraków
Kontakt:

#3

Nieprzeczytany post autor: borys.pl » 04 gru 2008, 22:15

w progu kierowcy z przodu jest laczeniowka ja wymienilem tylko fragment od progu do radia :)
[scroll]c20ne by Borys.pl[/scroll]

Awatar użytkownika
milon5

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 12 gru 2008, 8:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

#4

Nieprzeczytany post autor: milon5 » 12 gru 2008, 8:34

a czy trzeba rozkręcać kolumnę kierowniczą? którędy pod kierownicą to idzie ?

borys.pl

Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 22 lut 2008, 11:36
Lokalizacja: kraków
Kontakt:

#5

Nieprzeczytany post autor: borys.pl » 12 gru 2008, 9:02

pod kierownica idzie w wiazce razem ze wszystkimi kablami :( ja stary zostawilem a nowy dalem rownolegle do wiazki
[scroll]c20ne by Borys.pl[/scroll]

stefan613

Klubowicz AKP
Posty: 182
Rejestracja: 08 gru 2007, 9:58
Lokalizacja: Lębork
Kontakt:

#6

Nieprzeczytany post autor: stefan613 » 02 sty 2009, 10:23

odświeze tamat troche.. Mam Problemos mam ułamaną antene grot :) I kupiłem na allegro za 20zł dedykowana do astry hatbag i wszystko gra tylko ona ma 1.2m długosci kabla i niestarczy mi do radia.. czytałem w tym poscie ze łączy sie w progu gdzies i idzie razem z wiązka.. było by cacy tylko ja przyokazji mam zepsute przy wejsciu do radia kabel tylko drut wystaje.. czy mozna kupić ten odcinek od progu do radia?

jeśli tak to gdzie i za ile bo na alledrogo tego nieznalazłem .. ozdrawiam
1. Astra F 1.4 (NIEBIESKA)
2. Vectra A 2.5 V6 (ZŁOTA)
3. VECTRA A 2.5 V6 (ZIELONA)
4. ASTRA F 1.6 (Kolor niewiadomo do końca)

Awatar użytkownika
silvo44

Moderator Techniczny
Posty: 2092
Rejestracja: 29 wrz 2007, 9:19
Imię: silvo44
Auto: AF/VC
Silnik: X14NZ + LPG/Z18XER
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: OLKUSZ

#7

Nieprzeczytany post autor: silvo44 » 02 sty 2009, 11:32

stefan613 pisze:czy mozna kupić ten odcinek od progu do radia?
... oczywiscie, że mozna :!: :!: http://allegro.pl/item516322612_przedlu ... nteny.html ... Pozdro...

stefan613

Klubowicz AKP
Posty: 182
Rejestracja: 08 gru 2007, 9:58
Lokalizacja: Lębork
Kontakt:

#8

Nieprzeczytany post autor: stefan613 » 02 sty 2009, 11:34

silvo44 pisze:... oczywiscie, że mozna http://allegro.pl/item516...acz_anteny.html ... Pozdro...
Przepraszam Ślepota zemnie :) :m
1. Astra F 1.4 (NIEBIESKA)
2. Vectra A 2.5 V6 (ZŁOTA)
3. VECTRA A 2.5 V6 (ZIELONA)
4. ASTRA F 1.6 (Kolor niewiadomo do końca)

Awatar użytkownika
silvo44

Moderator Techniczny
Posty: 2092
Rejestracja: 29 wrz 2007, 9:19
Imię: silvo44
Auto: AF/VC
Silnik: X14NZ + LPG/Z18XER
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: OLKUSZ

#9

Nieprzeczytany post autor: silvo44 » 02 sty 2009, 12:25

stefan613 pisze:kupiłem na allegro za 20zł dedykowana do astry
.. ja podobnie... kupiłem antenę automatyczną ,,dedykowaną'' do astry - tylko, że kabla tam jest max 1,5 m a trzeba by do radia ok. 3,5 m z tylnego błotnika - tyle w/g mnie powinno być... sprzedawca pozostał niewzruszony na zwróconą uwagę....pozdro...

focus

Astro-maniak
Posty: 119
Rejestracja: 26 maja 2008, 19:43
Imię: Kamil
Auto: Astra F
Silnik: 1.4i
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Gostyń (okolice)

#10

Nieprzeczytany post autor: focus » 10 mar 2012, 11:02

Odświeżę temat. Była mowa w tym temacie o łączeniu przewodu antenowego w progu. Czy ktoś wie dokładnie w którym miejscu się ono znajduje?

ODPOWIEDZ