Zablokowane radio CDR 500

porady, informacje dotyczące sprzętu car audio
drahe Nie określono
Awatar użytkownika
Zbanowany
Posty: 612
Rejestracja: 23 mar 2008, 18:59
Imię: Irek
Auto: Astra H Cosmo
Silnik: Z18XE
Województwo: śląskie
Lokalizacja: Zabrze

Re: Zablokowane radio CDR 500

Nieprzeczytany post #11 autor: drahe » 26 maja 2014, 13:33

afrak pisze:A ile kosztuje taka usługa u ciebie z rozkodowaniem radia ???


Odezwij się do mnie :D

GSB Nie określono
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 23 kwie 2014, 12:16
Auto: Opel Astra G
Silnik: X16SZR
Województwo: małopolskie

Re: Zablokowane radio CDR 500

Nieprzeczytany post #12 autor: GSB » 28 maja 2014, 12:57

IgorW pisze:Jeżeli chodzi o rozkodowanie radia to ja osobiście mogę polecić stronę http://koddoradia.pl/. Wystarczy wrzucić zdjęcie naklejki z radia, tudzież napisać dane, które na niej są i jeszcze tego samego dnia(czasami dzień później) ma się kod. Robili mi 2 czy 3 radia i kod zawsze działał.

również polecam, załóż temat w odpowiednim dziale i powinni rozkodować radio.

faraday Nie określono
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 08 cze 2014, 16:28
Imię: Łukasz
Auto: Astra G
Silnik: x16xel
Województwo: śląskie

Re: Zablokowane radio CDR 500

Nieprzeczytany post #13 autor: faraday » 08 cze 2014, 16:58

Podaj kolego NR seryjny radia jest wybity z boku zaczyna się od GMxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Whydack Nie określono
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 17 kwie 2015, 20:58
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.7
Województwo: śląskie

Re: Zablokowane radio CDR 500

Nieprzeczytany post #14 autor: Whydack » 24 kwie 2015, 15:56

Podepnę się pod temat.

Otóż. Miałem wymianę akumulatora w samochodzie i wiadomo po włożeniu nowego wyskoczył problem z kodowaniem radia. Po włączeniu radia wyskakuje napis SAFE. Oczywiście nie raz go odkodowałem więc wiedziałem jak to się robi. Teraz jednak jest taki problem. Po włączeniu zapłonu, przytrzymaniu przycisku AS i włączeniu radia nic się nie dzieje. Dalej piszę SAFE. Próbowałem, próbowałem, aż po ok. 30 minutach w końcu zaskoczyło. Tylko coś dziwnego. Zamiast liczby prób oraz obok 4 kreseczek, gdzie wpisujemy kod, pojawiła się liczba prób, a obok cyfra 0. Nie szło wprowadzić kodu ani nic. Nic, pomyślałem, że poczekam. I czekam, czekam mija więcej niż 10 minut (oczywiście zapłon włączony) i nic. Dalej jest liczba prób, a obok cyfra zero, radio nie reaguje na żaden przycisk. Wyłączam je i po ponownym włączeniu znów napis SAFE. Co zrobić, by była możliwość wpisania 4-cyfrowego kodu?

Radio CDR 500
Samochód Astra G

Walus Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 14 sie 2016, 11:56
Imię: Waldek
Auto: Astra G
Silnik: X14XE, Z14XE
Województwo: śląskie

Radio Siemens CDR 500 nie prosi o kod do wprowadzenia pomimo prawidłowego schematu wprowadzania go

Nieprzeczytany post #15 autor: Walus » 22 sie 2016, 18:54

Witam Wszystkich,
Po zdobyciu kodu z salonu opla do mojego radia siemens CDR 500 i pomimo prawidlowej proby wprowadzenia go według schematu producenta radio nie prosi o kod i na wyswietlaczu radia cały czas wyswietla 6 safe, Proszę bardzo o poradę co tym razem może byc przyczyna ze radio nie prosi o kod i nie da sie go rozkodowac;(

mk5 Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 4288
Rejestracja: 10 sty 2013, 21:21
Imię: Marek
Auto: Saet Leon
Silnik: 1.9TDI
Województwo: lubelskie

Radio Siemens CDR 500 nie prosi o kod do wprowadzenia pomimo prawidłowego schematu wprowadzania go

Nieprzeczytany post #16 autor: mk5 » 22 sie 2016, 21:05


Walus Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 14 sie 2016, 11:56
Imię: Waldek
Auto: Astra G
Silnik: X14XE, Z14XE
Województwo: śląskie

Radio Siemens CDR 500 nie prosi o kod do wprowadzenia pomimo prawidłowego schematu wprowadzania go

Nieprzeczytany post #17 autor: Walus » 22 sie 2016, 21:21

Tak czytałem ale co z tego jak odpowiedzi na mój przypadek tam nie znalazłem niestety, radio po mimo 5 save na wyświetlaczu nie ma tego blik i nie prosi o podanie 4 cyfr poprzez wyświetlenie 4 myslnikow, a skoro radio nie jest uszkodzone i reaguje na przyciski włącza się to dlaczego nie prosi o kod pomimo że jak próbowałem go odnotować 2 miesiące temu nie mając JeszcE oryginalnego kodu to kody dawało się wprowadzać;(

FalconTech Mężczyzna
Awatar użytkownika
Server Admin
Posty: 5025
Rejestracja: 29 paź 2007, 19:30
Imię: Paweł
Auto: Signum
Silnik: Z19DTH
Województwo: dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław

Radio Siemens CDR 500 nie prosi o kod do wprowadzenia pomimo prawidłowego schematu wprowadzania go

Nieprzeczytany post #18 autor: FalconTech » 23 sie 2016, 9:33

Walus pisze:Przejdź do cytowanego posta próbowałem go odnotować 2 miesiące temu nie mając JeszcE oryginalnego kodu to kody dawało się wprowadzać

Po dziesiątej próbie radio blokuje się na stałe.
Generalnie w Oplu zasada jest taka:
czewony kabel stały plus, czarny plus po zapłonie, brązowy masa.

Walus Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 14 sie 2016, 11:56
Imię: Waldek
Auto: Astra G
Silnik: X14XE, Z14XE
Województwo: śląskie

Radio Siemens CDR 500 nie prosi o kod do wprowadzenia pomimo prawidłowego schematu wprowadzania go

Nieprzeczytany post #19 autor: Walus » 23 sie 2016, 18:02

Wiem. ale ja tylko 4 razy wpsialem nieprawidlowy, a na wyswietlaczu widnieje napis 6 safe

EDIT:
Bardzo Prosze o pomoc bo nie mam pojecia co z tym radiem teraz zrobic

EDIT:
jak sprawdzic czy mam 2 plusy tzn na stacyjce i na radiu??

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4371
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Radio Siemens CDR 500 nie prosi o kod do wprowadzenia pomimo prawidłowego schematu wprowadzania go

Nieprzeczytany post #20 autor: marwisn » 23 sie 2016, 19:02

A to nie jest tak, że każda nieudana próba wydłuża czas oczekiwania na ponowną możliwość wpisania kodu?

Radio musi być cały czas włączone i odlicza. Przy 6 safe to już kilka godzin...

Jak radio włącza się po kluczyku to ma +12 po zapłonie. Stale ma jak nie gubi stacji. Wyjmij radio i zmierz na kostce.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek


Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości