OP-COM oraz aktywacja aux

porady, informacje dotyczące sprzętu car audio
Ozzytm Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 27 mar 2016, 13:21
Imię: Piotr
Auto: Astra H GTC
Silnik: Z16XE1
Województwo: lubuskie
Lokalizacja: Gorzów Wlkp

OP-COM oraz aktywacja aux

Nieprzeczytany post #1 autor: Ozzytm » 30 mar 2016, 16:59

Dzień dobry wszystkim

Mam plan rozbudowania radia cd70 navi o wejście aux, mam parę pytań.

1. Czy jest ktoś ze Szczecina lub Gorzowa Wlkp w posiadaniu OP-Coma i czy aktywował by mi Auxa ?
2. Jeśli nie ma nikogo to czy bezpiecznie zamówić to http://pl.aliexpress.com/item/OP-COM-OP ... 5a6c327e31 ?
3. Znalazłem na jakiejś czeskiej stronie instrukcję wraz ze spisem elementów potrzebnych do budowy auxa http://www.pepas.cz/projekty/opel-navi-aux/ po czesku ale idzie zrozumieć- realizował ktoś ten projekt ?
4. Dodatkowo potrzebuję to złączę http://allegro.pl/zlacze-aux-jack-opel- ... 20967.html, czytałem żeby sprawdzić czy mam wypuszczone piny, to prawda ?

Pozdrawiam !

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4400
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

OP-COM oraz aktywacja aux

Nieprzeczytany post #2 autor: marwisn » 30 mar 2016, 17:35

Op-com odpowiedni. Opis że strony Pepas'a jest ok. Piny w radiu są zawsze. Brakuje tylko elektroniki na płytce.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

Ozzytm Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 27 mar 2016, 13:21
Imię: Piotr
Auto: Astra H GTC
Silnik: Z16XE1
Województwo: lubuskie
Lokalizacja: Gorzów Wlkp

OP-COM oraz aktywacja aux

Nieprzeczytany post #3 autor: Ozzytm » 30 mar 2016, 17:44

dobra to zamawiam tego opcoma, a czy mógł byś mi kolego napisać jak zrobić aktywację ? wiem że wybiera się indeks 12, wcześniej trzeba zainstalować soft 10/10/2007 (jeśli nie ma) w jaką zakładkę wejść w oprogramowaniu ?

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4400
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

OP-COM oraz aktywacja aux

Nieprzeczytany post #4 autor: marwisn » 30 mar 2016, 17:51

Moduł EHU w nadwoziu. Zmieniasz indeks audio w zakładce programowanie.

Upgrade softu robisz płytką przez napęd navi.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

Ozzytm Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 27 mar 2016, 13:21
Imię: Piotr
Auto: Astra H GTC
Silnik: Z16XE1
Województwo: lubuskie
Lokalizacja: Gorzów Wlkp

OP-COM oraz aktywacja aux

Nieprzeczytany post #5 autor: Ozzytm » 30 mar 2016, 18:25

Czy to może być ten spolszczony soft ? http://projektnavi.pl/index.php?option= ... &Itemid=79

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4400
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

OP-COM oraz aktywacja aux

Nieprzeczytany post #6 autor: marwisn » 30 mar 2016, 18:29

AF - ZA - AH - AK

Obrazek

Ozzytm Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 27 mar 2016, 13:21
Imię: Piotr
Auto: Astra H GTC
Silnik: Z16XE1
Województwo: lubuskie
Lokalizacja: Gorzów Wlkp

OP-COM oraz aktywacja aux

Nieprzeczytany post #7 autor: Ozzytm » 30 mar 2016, 19:19

Zaktualizowałem, jest wersja 10/10/2007, nawi po polsku ale menu nie całe po polsku np w ustawieniach dalej jest ang ale to mi obojętne, ważne żeby teraz pojawił się AUX w opcji

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4400
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

OP-COM oraz aktywacja aux

Nieprzeczytany post #8 autor: marwisn » 30 mar 2016, 19:24

Tylko navi będzie po polsku.

Spolszczenie innych zakładek jest niemożliwe. Przynajmniej nie inwazyjnymi metodami...
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

Ozzytm Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 27 mar 2016, 13:21
Imię: Piotr
Auto: Astra H GTC
Silnik: Z16XE1
Województwo: lubuskie
Lokalizacja: Gorzów Wlkp

OP-COM oraz aktywacja aux

Nieprzeczytany post #9 autor: Ozzytm » 30 mar 2016, 19:33

Aha to czyli dobrze zrobiłem wszystko, okazało się że mój kumpel ma opcoma, umówiłem się z nim na jutro będziemy działać. Nie ma on najnowszej wersji 1.59 tylko mówił że starszą, nie będzie problemu ?

Ozzytm Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 27 mar 2016, 13:21
Imię: Piotr
Auto: Astra H GTC
Silnik: Z16XE1
Województwo: lubuskie
Lokalizacja: Gorzów Wlkp

OP-COM oraz aktywacja aux

Nieprzeczytany post #10 autor: Ozzytm » 18 kwie 2016, 13:41

Aux aktywny, elektronika zamówiona, i znalazłem wtyczkę za ręcznym która jest podpięta do radia 3 pin gitara


Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość