CD 30 mp3 plus subwoofer

porady, informacje dotyczące sprzętu car audio
Maxiu Nie określono
Klubowicz AKP
Posty: 2406
Rejestracja: 02 wrz 2008, 16:35
Auto: Astra
Województwo: Zagranica - Inne

CD 30 mp3 plus subwoofer

Nieprzeczytany post #1 autor: Maxiu » 29 paź 2016, 21:34

Hej jak w temacie.Czy da sie jakoś podłączyc wzmacniacz do fabrycznego CD 30 w AH.Troszke brakuje niskich tonow i nie chodzi mi o jepniecie na max... Wiem ze lepiej gra CD40 Opera ,ale mi w obsludze pasuje cd30.Mam suba zbednego i tak se mysle.... Jakies propozycje?

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4371
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

CD 30 mp3 plus subwoofer

Nieprzeczytany post #2 autor: marwisn » 30 paź 2016, 5:40

Opcji masz kilka :
- Wyprowadzenie sygnału z przedwzmacniacza przez magika.
- Wzmak z opcją high input

Najlepiej to pierwsze. Dostaniesz najlepszy jakościowo sygnał.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

Maxiu Nie określono
Klubowicz AKP
Posty: 2406
Rejestracja: 02 wrz 2008, 16:35
Auto: Astra
Województwo: Zagranica - Inne

CD 30 mp3 plus subwoofer

Nieprzeczytany post #3 autor: Maxiu » 30 paź 2016, 10:35

A ja chyba widzialem wzmacniacze ktore braly sygnal z glosnika,podpinasz wzmaka jak glosnik... Ale tak wgl. jaka moc prawdziwa ma to radio??? Rozumiem ze wpiecie suba o mocy max 80W i 2 OHM nie ma sensu.Mam takie cos z kina domowego samsunga,i dawalo rade na filmach.Tak se myslalem zeby oklejc ,obic go czarną wykladzina.Juz tak robilem robiac dla kolegi duza skrzynke basowa z MDF.Nie wiem cze gra jest warta świeczki i jakie koszty.

Muttley Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 364
Rejestracja: 31 sty 2014, 20:20
Auto: Astra J
Województwo: śląskie

CD 30 mp3 plus subwoofer

Nieprzeczytany post #4 autor: Muttley » 01 lis 2016, 13:15

Jest jeszcze możliwość zastosowania konwertora RCA, pobiera on sygnał z tylnych głośników. Jak ma się wzmacniacz który nie ma hi tylko taki który ma możliwość regulacji odciecia pasm też poprawi jakoś grania, nie będzie idealnie ale lepiej niż na fabrycznym.

domek2222 Nie określono
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 05 sty 2016, 13:39
Auto: Astra H 5d
Silnik: Z20LEL
Województwo: mazowieckie

CD 30 mp3 plus subwoofer

Nieprzeczytany post #5 autor: domek2222 » 02 lis 2016, 20:01

Ja podpiąłem swojego suba przez KONWERTER SYGNAŁU AUDIO + SYGNAŁ REMOTE RCA CINCH koszt z alledrogo 40zl i gra to przyzwoicie. troche lutowania i potem upchnięcia tego za radiem i wszystko gra, na początek wystarcza.

Maxiu Nie określono
Klubowicz AKP
Posty: 2406
Rejestracja: 02 wrz 2008, 16:35
Auto: Astra
Województwo: Zagranica - Inne

CD 30 mp3 plus subwoofer

Nieprzeczytany post #6 autor: Maxiu » 02 lis 2016, 20:15

Znalazlem dzieki.Jeszcze tylko wzmacniacz nie za duzy wystarczy 50 W mocy i jeden kanał.

certino Nie określono
Astro-maniak
Posty: 217
Rejestracja: 18 lut 2014, 19:21
Auto: Astra H
Silnik: Z14XEP
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa

CD 30 mp3 plus subwoofer

Nieprzeczytany post #7 autor: certino » 03 lis 2016, 7:49

Jeśli chodzi o woofer to 50 W to moim zdaniem za mało. Jaki głośnik ?

Maxiu Nie określono
Klubowicz AKP
Posty: 2406
Rejestracja: 02 wrz 2008, 16:35
Auto: Astra
Województwo: Zagranica - Inne

CD 30 mp3 plus subwoofer

Nieprzeczytany post #8 autor: Maxiu » 03 lis 2016, 10:05

Chyba z tego co pamietam 60 lub 80 z kina domowego,opisalem o co mi chodzi.Tak patrze i temat chyba do zamkniecia lepiej bylo by kupic aktywna skrzynie.

FalconTech Mężczyzna
Awatar użytkownika
Server Admin
Posty: 5025
Rejestracja: 29 paź 2007, 19:30
Imię: Paweł
Auto: Signum
Silnik: Z19DTH
Województwo: dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław

CD 30 mp3 plus subwoofer

Nieprzeczytany post #9 autor: FalconTech » 03 lis 2016, 11:40

marwisn pisze:Przejdź do cytowanego posta Wyprowadzenie sygnału z przedwzmacniacza przez magika.

Tylko to biorę pod uwagę. Ale czasu brak.
Sygnał za wzmacniaczem ma zniekształcenia od wzmacniacza, które reszta cudów tylko będzie wzmacniać.
Generalnie w Oplu zasada jest taka:
czewony kabel stały plus, czarny plus po zapłonie, brązowy masa.


Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość