CD40 USB z Corsy

porady, informacje dotyczące sprzętu car audio
Bałagan Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 181
Rejestracja: 29 lut 2016, 9:03
Imię: Łukasz
Auto: Astra H
Silnik: A17DTJ
Województwo: mazowieckie

CD40 USB z Corsy

Nieprzeczytany post #1 autor: Bałagan » 15 gru 2016, 21:34

W Corsie D pojawiało się radio CD40, które od CD30 różni się podobno tylko tym, że obsługuje port usb.
Wielu użytkowników, jak mniemam, tęskni za takim gadżecikiem. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was zgłębił trochę dokładniej temat. Czy model CD40 może bez problemu wskoczyć na miejsce CD30 (lub jakie kto ma)? Czy da się je zaprogramować żeby współpracowało z fabrycznym wyświetlaczem (zalogować radio do ekranu)? Jeżeli się da, to czy nie utraci ono możliwości obsługi portu usb? Jakby to było wyświetlane na ekranie?
Jeżeli ten patent by się sprawdził, to na portalu aukcyjnym, jest sprzedawca, który ma trochę tych sprzętów na składzie (w kolorze black piano), gdyby zebrało się kilka osób, można zawsze wynegocjować dobrą cenę.

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4371
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

CD40 USB z Corsy

Nieprzeczytany post #2 autor: marwisn » 15 gru 2016, 21:57

Nie dalej jak tydzień temu logowałem i programowałem to radio do astry H.

Zatrybiło bez żadnego problemu (w aucie był GID i UWA).
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

Bałagan Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 181
Rejestracja: 29 lut 2016, 9:03
Imię: Łukasz
Auto: Astra H
Silnik: A17DTJ
Województwo: mazowieckie

CD40 USB z Corsy

Nieprzeczytany post #3 autor: Bałagan » 15 gru 2016, 22:25

A czym logowałeś radio i jako co? Takie pytanie mi przyszło do głowy, ponieważ jak ostatnio grzebałem w ustawieniach, to oczywiście w moim op-comie nie było opcji, żeby zalogować inne radio i tym bardziej się zastanawiałem czy usb będzie działać.

Ktoś będzie chętny na zakup "hurtowy"?

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4371
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

CD40 USB z Corsy

Nieprzeczytany post #4 autor: marwisn » 15 gru 2016, 22:42

Logowałem OC. Nie zmieniałem żadnych indeksów bo klon z 2010 nie ma tego radia w bazie. To radio ma z tyłu zwykłe gniazdo USB. Wystarczy wpiąć przedłużacz.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek


Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość