Tylny czujnik parkowania działa od święta

Tadzik008

Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 23 lip 2019, 23:34
Auto: Astra J
Silnik: 1.4t
Województwo: opolskie
Wdzięczny: 6 razy
Pomocny: 1 raz

Re: Tylny czujnik parkowania działa od święta

#21

Nieprzeczytany post autor: Tadzik008 » 26 lip 2019, 0:10

taak, raz na ruski rok i nie wiadomo od czego to zależy :P Rozumiem, że problem się pojawia że słaba strona producenta itd. ale chcę temu zaradzić

Awatar użytkownika
salewiak

Klubowicz AKP
Posty: 250
Rejestracja: 03 maja 2019, 16:22
Imię: Przemek
Auto: Astra IV Sports Tourer Facelifting
Silnik: B16DTL
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: KT
Pomocny: 10 razy
Kontakt:

#22

Nieprzeczytany post autor: salewiak » 26 lip 2019, 9:01


Tadzik008

Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 23 lip 2019, 23:34
Auto: Astra J
Silnik: 1.4t
Województwo: opolskie
Wdzięczny: 6 razy
Pomocny: 1 raz

#23

Nieprzeczytany post autor: Tadzik008 » 13 sie 2019, 18:46

Taki blad udalo sie odczytac z pomoca kolegi z insigniaclub, usuniety lecz czujnik dalej nie dziala. Pomysly?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bunioopl

Astro-maniak
Posty: 104
Rejestracja: 04 wrz 2015, 20:03
Imię: Mariusz
Auto: Chevi Orlando LT+ navi sd 900
Silnik: 1.8LPG
Województwo: opolskie
Pomocny: 1 raz

#24

Nieprzeczytany post autor: bunioopl » 13 sie 2019, 21:59

Możesz jeszce podmienić aku na jakiś bardziej pewny. W grupie GM zdarzały się przypadki wystąpienia tego błędu z powodu ,,słabego" akumulatora

Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka


Tadzik008

Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 23 lip 2019, 23:34
Auto: Astra J
Silnik: 1.4t
Województwo: opolskie
Wdzięczny: 6 razy
Pomocny: 1 raz

#25

Nieprzeczytany post autor: Tadzik008 » 14 sie 2019, 0:36

Spróbuję coś ogarnąć. Dzięki za dziś.

Tadzik008

Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 23 lip 2019, 23:34
Auto: Astra J
Silnik: 1.4t
Województwo: opolskie
Wdzięczny: 6 razy
Pomocny: 1 raz

#26

Nieprzeczytany post autor: Tadzik008 » 14 sie 2019, 13:10

Chyba znalazlem winowajce - jest nim prawdopodobnie czujnik biegu wstecznego. Nie zauważylem w ogole ze wtedy gdy nie dziala czujnik nie dzialaja tez swiatla wstecznego. Czujnik sie zacina czy cos w ten desen? Ale dzis na zaplonie wbilem wsteczny, wychodze z auta i swiatla sie nie świecą a po okolo 10 sekundach swiatla sie zapalily a w środku dioda od czujnika.

Awatar użytkownika
bunioopl

Astro-maniak
Posty: 104
Rejestracja: 04 wrz 2015, 20:03
Imię: Mariusz
Auto: Chevi Orlando LT+ navi sd 900
Silnik: 1.8LPG
Województwo: opolskie
Pomocny: 1 raz

#27

Nieprzeczytany post autor: bunioopl » 14 sie 2019, 13:29

No to czekamy na efekt wymiany. Tylko dla czego wywala błąd komunikacji?

Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka


Tadzik008

Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 23 lip 2019, 23:34
Auto: Astra J
Silnik: 1.4t
Województwo: opolskie
Wdzięczny: 6 razy
Pomocny: 1 raz

#28

Nieprzeczytany post autor: Tadzik008 » 14 sie 2019, 13:32

Podobno dzieje sie tak po odlaczeniu akumulatora-kontaktowalem sie z jednym gosciem od opla. W kazdym razie moja obserwacja i wersja nt czujnika wstecznego by sie zgadzala-wymienie i dam znac :)

Awatar użytkownika
bunioopl

Astro-maniak
Posty: 104
Rejestracja: 04 wrz 2015, 20:03
Imię: Mariusz
Auto: Chevi Orlando LT+ navi sd 900
Silnik: 1.8LPG
Województwo: opolskie
Pomocny: 1 raz

#29

Nieprzeczytany post autor: bunioopl » 14 sie 2019, 13:42

Trzymam kciuki za szybką naprawę.

Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka


Tadzik008

Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 23 lip 2019, 23:34
Auto: Astra J
Silnik: 1.4t
Województwo: opolskie
Wdzięczny: 6 razy
Pomocny: 1 raz

#30

Nieprzeczytany post autor: Tadzik008 » 14 sie 2019, 15:32

Jeszcze ostatnia sprawa i juz wam daje spokoj :D po 1 gdzie znalezc numer czesci zeby nie kupic zlego czujnika (na intercarsie jest przestrzal od 30 do 90zl)
I druga sprawa
Czy to jest ten czujnik?

Dodano po 2 godzinach 2 minutach 40 sekundach:
Czujnik na pewno ten bo zwarlem przewod i wsteczny zadzialal-tylko teraz jak dobrac konkretny czujnik?

Dodano po 1 godzinie 32 minutach 30 sekundach:
Dobra czujnik wyjalem nasmarowalem, byl troche zapieczony, teraz ten cypelek lepiej chodzi - problrm rozwiazany czujnik dIala za kazdym razem swiatlo tez
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ