Moduł komfortu do Astry-H / monitor DPF

LWPM

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 20 paź 2017, 14:04
Imię: Łukasz
Auto: Zafira B
Silnik: Z17DTJ
Województwo: dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Moduł komfortu do Astry-H / monitor DPF

#111

Nieprzeczytany post autor: LWPM » 20 lut 2019, 12:14

Bix pisze:
07 lut 2019, 17:15
Kupując moduł muszę kupić oprogramowanie podstawowe?
nie musisz, ale użyteczność modułu bez oprogramowania jest znikoma...

Awatar użytkownika
bronson79

Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 11 sty 2014, 19:28
Imię: Adam
Auto: Astra H
Województwo: śląskie

#112

Nieprzeczytany post autor: bronson79 » 24 kwie 2019, 5:15

Witam Panowie, sorki ale jestem zielony i proszę byscie doradzili jak ugryźć temat;)
Chciałem się połączyć z apką opl dpf monitor ale coś nie wychodzi;)
Muszę kupić jakąś kostkę do tego?
Co polecacie i skąd?

Opel Astra J A20DTH.

Pozdrawiam


Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
marcinsu

Astro-maniak
Posty: 177
Rejestracja: 08 gru 2011, 21:57
Imię: Marcin
Auto: Astra H Htb
Silnik: A16XER
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź
Wdzięczny: 1 raz

#113

Nieprzeczytany post autor: marcinsu » 24 kwie 2019, 7:15

Zrób może zdjęcie co masz. Moduł podłącza się po mini usb z UART'a.

Swoją drogą, chyba Astra J nie jest jeszcze wspierana - ale z tego co widziałem, będzie wkrótce.
Astra H - mody: CID+VideoInterface, DVD90NAVI, UWA, tempomat, przycisk Sport + licznik, kluczyk scyzoryk, dysze mgłowe, moduł silniczka obiegu powietrza, listwy silver grid, osłona pod silnik, chlapacze, owiewki, LWPM Comfort Module

Awatar użytkownika
bronson79

Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 11 sty 2014, 19:28
Imię: Adam
Auto: Astra H
Województwo: śląskie

#114

Nieprzeczytany post autor: bronson79 » 24 kwie 2019, 12:38

A więc tak, kupiłem z ebay Vgate iCar 3 Bluetooth OBD2 Interface, podłączyłem go pod zlacze po lewej stronie pod kierownica.
Polaczylem sie przez bluetooth z astra ale w programie Opl dpf nie umie nawiązać połączenia.
Poradzi ktoś kumaty co robię źle?
Czy przy wyborze urządzenia muszę wybrać bluetooth astry czy vgate albo inaczej, auto musi być połączone z vgate?

Pozdrawiam




doktor29

Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 30 lip 2011, 14:01
Imię: Sebek
Auto: Astra Opc Nurburgring
Silnik: z20leh
Województwo: lubuskie

#115

Nieprzeczytany post autor: doktor29 » 08 cze 2019, 23:08

witam
posiadam AH OPC, radio mam zmienione na jednostke z androidem,
pytanie czy to bedzie dzialalo ? niestety z tym radiem zniknela zakladka EHU ani nie mam mozliwosci wejscia w test mode.

czy to bedzie w pełni funkcjonowac ?

Awatar użytkownika
marwisn

Moderator Techniczny
Posty: 4529
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Pomocny: 4 razy
Kontakt:

#116

Nieprzeczytany post autor: marwisn » 09 cze 2019, 5:54

doktor29 pisze:
08 cze 2019, 23:08
radio mam zmienione na jednostke z androidem,
pytanie czy to bedzie dzialalo ? niestety z tym radiem zniknela zakladka EHU ani nie mam mozliwosci wejscia w test mode.

czy to bedzie w pełni funkcjonowac ?
Ikona z zakładki znikła bo nie ma radia. Test mode jest możliwy do wywołania (niektore chińskie stacje mają te opcję).

Po demontażu radia należy przeprogramować wyświetlacz w aucie. Wtedy zniknie pusta zakładka i część funkcji przycisków radia przejmą te na kierownicy.

I moduł komfortu obslugujesz z kierownicy.
DO - AF - ZA - AH - AK - SL

Obrazek

ODPOWIEDZ