Co to za czujnik?

ja37

V.I.P.
Posty: 2674
Rejestracja: 22 gru 2006, 15:18
Imię: Grzesiek
Auto: corsa B + 2x astra H
Silnik: Z20LET+
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź

#11

Nieprzeczytany post autor: ja37 » 19 sie 2008, 23:56

Kurde, a nie miga ci błędu24?

losiekk

Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 01 lis 2007, 22:36
Lokalizacja: Starogard Gd.
Kontakt:

#12

Nieprzeczytany post autor: losiekk » 19 sie 2008, 23:56

to nie czujnik wału,c14nz go nie ma

a do tego czujnika idzie jeden niebieski kabelek

-nic nie mruga z kodów
GG:9554440

ja37

V.I.P.
Posty: 2674
Rejestracja: 22 gru 2006, 15:18
Imię: Grzesiek
Auto: corsa B + 2x astra H
Silnik: Z20LET+
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź

#13

Nieprzeczytany post autor: ja37 » 20 sie 2008, 0:00

Możesz fotę zrobić?
Chociaż poglądowe zdjęcie w necie znajdź.

losiekk

Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 01 lis 2007, 22:36
Lokalizacja: Starogard Gd.
Kontakt:

#14

Nieprzeczytany post autor: losiekk » 20 sie 2008, 0:03

jutro sprobuje zrobic i wrzuce bo trzeba bedzie na kanał wjechac

ja37

V.I.P.
Posty: 2674
Rejestracja: 22 gru 2006, 15:18
Imię: Grzesiek
Auto: corsa B + 2x astra H
Silnik: Z20LET+
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź

#15

Nieprzeczytany post autor: ja37 » 20 sie 2008, 0:07

Może starczy koło zdjąć?

losiekk

Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 01 lis 2007, 22:36
Lokalizacja: Starogard Gd.
Kontakt:

#16

Nieprzeczytany post autor: losiekk » 20 sie 2008, 0:12


ja37

V.I.P.
Posty: 2674
Rejestracja: 22 gru 2006, 15:18
Imię: Grzesiek
Auto: corsa B + 2x astra H
Silnik: Z20LET+
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź

#17

Nieprzeczytany post autor: ja37 » 20 sie 2008, 0:29

Faktycznie ten czujnik...
Może gdzieś po drodze masz na tym kablu zwarę do kabla od kompa?
Przecież ten przewód idzie bezpośrednio do zegarów i nie ma nic wspólnego z odpalaniem.....
Normalnie nie mam pojecia...
Masy jakiejś nie ma?
jednej z tych przy rozrządzie?

wienio82

#18

Nieprzeczytany post autor: wienio82 » 22 sie 2008, 15:17

a moze powiecie mi gdzie jest silnik krokowy

Awatar użytkownika
silvo44

Moderator Techniczny
Posty: 2092
Rejestracja: 29 wrz 2007, 9:19
Imię: silvo44
Auto: AF/VC
Silnik: X14NZ + LPG/Z18XER
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: OLKUSZ

#19

Nieprzeczytany post autor: silvo44 » 22 sie 2008, 15:32

wienio82 pisze:gdzie jest silnik krokowy
A W JAKIM AUCIE :?: :!: :?: :!: :?:
Uzupełnij profil, potem pogadamy...Pozdro..

Awatar użytkownika
danielo26

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 sie 2008, 20:26
Lokalizacja: Biskupiec
Kontakt:

#20

Nieprzeczytany post autor: danielo26 » 22 sie 2008, 16:43

hehehe 14nz niema czujnika położena wału.Ten czjnik o którym mowa to czujnik oleju,a auto gaśnie ponieważ jakiś filtr jest zamulony,układ doprowadzenia paliwa może ciągnąć lewe powietrze albo coś z silniczkiem krokowym może podawać przy obciążeniu (np.zmiana biegu na wyższy) inną mieszankę niż komp mu zleci.Sam to w tej chwili przerabiam bo też mam nierówne obroty na jałowym i szarpie a czasami gaśnie w czasie jazdy.Jest wiele przyczyn jeżeli chodzi o układ wtryskowy już dużo na ten temat przeczytałem i dalej stoje w miejscu z tym szarpaniem.
DANIELO26

ODPOWIEDZ