Ciezko pracujace sprzeglo

artusb

Astro-maniak
Posty: 78
Rejestracja: 23 sty 2008, 20:31
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Ciezko pracujace sprzeglo

#1

Nieprzeczytany post autor: artusb » 06 lut 2008, 21:43

Witam... mam problem kotry mnie denerwuje mianowicie baaardzo ciezko dziala mi pedal sprzegla :/ kiedys byla wymieniana linka bo sie zerwala... z tego co mi wiadomo to juz wczesniej tak dzialalo to sprzeglo.
Chyba sie zatarla "lapa" w skrzyni.. tak to wyglada i teraz czy ma ktos jakis pomysl jak to nasmarowac? :p nie rozbierajac oczywiscie calej skrzyni :/:/ jakos dostac sie od gory zeby chcoiaz wd tam wstrzyknac.... :/:/
hmmm

cr2sher

Klubowicz AKP
Posty: 826
Rejestracja: 28 mar 2007, 14:14
Imię: Paweł
Auto: oBoRa
Silnik: Benzynowy
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź

#2

Nieprzeczytany post autor: cr2sher » 07 lut 2008, 16:33

artusb, proponuje na początek popsikać na łapę w miejscu gdzie wchodzi w skrzynie np. WD40 i zobaczyć czy będzie różnica, kolejna przyczyna ciężko działającego sprzęgła może być sam pedał, tu można zastosować taka sama operacje czyli WD40, przy pedale jest o tyle łatwiej ze można go jakimś smarem posmarować, proponuje tu grafitowy.
Pozdrawiam
Cr2ShEr - Paweł

Jak zostać klubowiczem/przyjacielem klubu [ klik]

------------------------------------------------

Obrazek

artusb

Astro-maniak
Posty: 78
Rejestracja: 23 sty 2008, 20:31
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#3

Nieprzeczytany post autor: artusb » 07 lut 2008, 17:26

no wlasnie problem polega na tym ze niebardzo jest jak to tam psiknacm, bo na lapie od gory jest taki kapturek i niebardzo jak jest sie tam dostac :/ no chyba ze ja nie wiem jak tam sie dostac

cr2sher

Klubowicz AKP
Posty: 826
Rejestracja: 28 mar 2007, 14:14
Imię: Paweł
Auto: oBoRa
Silnik: Benzynowy
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź

#4

Nieprzeczytany post autor: cr2sher » 07 lut 2008, 18:13

ale WD i tak tam wleci :d testowałem u siebie :D
Pozdrawiam
Cr2ShEr - Paweł

Jak zostać klubowiczem/przyjacielem klubu [ klik]

------------------------------------------------

Obrazek

gercio

Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 10 gru 2007, 18:44
Lokalizacja: radzionkow
Kontakt:

#5

Nieprzeczytany post autor: gercio » 07 lut 2008, 18:17

odnosnie sprzegla ze tak sie wlepie w temat :)
po czym poznac ze sie konczy ??
bo mnie strasznie nisko bieze musze wdusic w podloge do samego konca
troche mnie to meczy (samochod mam od 3 miechow wiec nie wiem jak to wygladalo wczesniej)
za wszelki info thx

Mariusz.b86

Klubowicz AKP
Posty: 353
Rejestracja: 28 gru 2007, 11:58
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo
Kontakt:

#6

Nieprzeczytany post autor: Mariusz.b86 » 07 lut 2008, 18:54

artusb, U mnie też sprzęgło chodzi bardzo ciężko i z tego co się dowiedziałem to może to być wina docisku sprzęgła niestety mnie to też niedługo czeka[wymiana]
gercio, Na lince od sprzęgła pod maską masz taką plastikową nakrętkę podstaw coś pod pedał sprzęgła w tedy ta linka jest luźno i zakręcaj (tak żeby ta nakrętka przesunęła się w stronę filtra kabinowego) w ten sposób wyregulujesz sprzęgło tak jak chcesz ten sposób zwierzasz odległość powierzchni ciernych od siebie jak pokręcisz w drugą stronę to zmniejszasz
!BYŁA!Astra F Hatchback 2/3D 1.4 #[C14NZ]#

artusb

Astro-maniak
Posty: 78
Rejestracja: 23 sty 2008, 20:31
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#7

Nieprzeczytany post autor: artusb » 07 lut 2008, 20:13

no wlasnie niebardzo jest to jak nasmarowac bo niema jak sie tam dostac:/ jeszce sprobuje ale jak zrobi sie cieplej
[http://www.reperatorium.pl] Serwis GSM Kraków

Mariusz.b86

Klubowicz AKP
Posty: 353
Rejestracja: 28 gru 2007, 11:58
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo
Kontakt:

#8

Nieprzeczytany post autor: Mariusz.b86 » 08 lut 2008, 9:35

U mnie już troszeczkę, prawie niewyczuwalnie, lżej pracuje sprzęgło, ale możesz tam psiknąć Wd-40 a potem zewnątrz troszeczkę nasmarować, ale nie radzę smarować samej linki, bo z tego, co wyczytałem w Internecie to nic niepowaga, a wręcz odwrotnie pogarsza. :) ;) 8)
!BYŁA!Astra F Hatchback 2/3D 1.4 #[C14NZ]#

artusb

Astro-maniak
Posty: 78
Rejestracja: 23 sty 2008, 20:31
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#9

Nieprzeczytany post autor: artusb » 08 lut 2008, 10:02

wiem wlasnie wiec linki nieche dotykac bo ona ma jakis swoj wlasny specjalny smar. NIe wiem jak sie dostac do srodka tej lapy w skrzyni,, nic jak bedzie chilka to sporubuje tam sie jakos dostac
[http://www.reperatorium.pl] Serwis GSM Kraków

WaldazZz

Klubowicz AKP
Posty: 189
Rejestracja: 19 mar 2007, 21:46
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

#10

Nieprzeczytany post autor: WaldazZz » 08 lut 2008, 11:59

A nie lepiej całe cięgno wymienić ?? Sprawa prawie groszowa w różnica niesamowita, tylko później doświadczenia trochę trzeba , żeby to wyregulować, albo metodą prób i błędów jechać . ;D
"Dla tych wszystkich,
którzy 15 baniek noszą w głowach"

Zablokowany