Kalendarz AKP 2019

Etap I: zgłoszenia zdjęć: tutaj (do 07.10.2018 12:00)
Etap II: głosowanie: tutaj (od 08.10.2018 08:00)

Tanie krokowce z allegro

kermit88 Nie określono
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 02 sty 2008, 21:42
Lokalizacja: Czermin
Kontaktowanie:

Tanie krokowce z allegro

Nieprzeczytany post #1 autor: kermit88 » 09 cze 2008, 22:11

Znalazłem na allegro krokowca za 39zł
http://moto.allegro.pl/item368213091_si ... nowy_.html
Co wy o tym myślicie? Będzie to chodziło czy lipa jakaś co po tygodniu padnie. Trochę dziwnie tanio, są jeszcze po siedemdziesiąt parę, ale to i tak wydaje mi się tanio, bo w ASO zawołali 120zł za zamiennik

wesoł Nie określono
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4163
Rejestracja: 28 lut 2007, 15:39
Imię: Paweł
Auto: VW
Silnik: ASZ i AUY
Lokalizacja: Goleniow
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #2 autor: wesoł » 10 cze 2008, 8:01

Mnie to zawsze zastanawialo dlaczego krokowiec ma niby byc taki drogi w koncu to tylko silniczek elektryczny jka od magnetofonu i przekladnia zebata. W sumie awarie tych krokowcow to najczesciej zacinanie sie z powodu brudu w srodku no i w konsekwencji spalenie sie tego silniczka. Jak dla mnie to i tak te 39 zl to sporo kasy jak za silniczek ze sklepu elektrycznego za 4,99 PLN. w zasadzie to czy to oryginal cy podroba to nie powinno miec to wplywu- oczewiscie zalezy od wykonania bo jak juz na wstepie sie bedzie zacinal to szkoda kazy wydawac.
SHARAN 1.9 TDI AUY++++ by TUNE UP i GOLF 1.9TDI ASZ+
Dianostyka OPEL i VAG -wszystkie modele wlacznie z najnowszymi

evergreen_1987 Nie określono
Klubowicz AKP
Posty: 629
Rejestracja: 05 lis 2007, 0:46
Imię: Mateusz
Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD 16v
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #3 autor: evergreen_1987 » 03 gru 2008, 16:55

Mam pytanie może ktoś jeździ już na takim krokowcu z allegro. Muszę kupić do swojej nowy, ponieważ wywala mi błąd, a czyszczenie pomaga na miesiąc. Potem znów błąd wywala a w IC nie chce wydawać 200 zł na nowy :/
GG: 9891042

Andrew Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Forum
Posty: 2912
Rejestracja: 21 wrz 2007, 17:44
Imię: Andrzej
Auto: Szwedzkie
Silnik: Fiata
Województwo: pomorskie
Lokalizacja: Za 7 górami, za 7 lasami

Nieprzeczytany post #4 autor: Andrew » 03 gru 2008, 17:11

evergreen_1987 pisze:IC nie chce wydawać 200 zł na nowy

:shock: Ja kupuje krokowce za ok 40 zł, co prawda nie z allegro, ale to pewnie to samo. Jeden z tych tanich po kilku latach się rozszczelnił i wpuszczał lewe powietrze, ale i tak następny kupiłem w podobnej cenie :P Jak na razie nic z nim się nie dzieje i nie widzę sensu aby kupować droższe. Przy kupnie zwróć uwagę na grzybek, bo są różne wersje i nie są ze sobą zamienne.
SAAB, born from jets, killed by assholes

evergreen_1987 Nie określono
Klubowicz AKP
Posty: 629
Rejestracja: 05 lis 2007, 0:46
Imię: Mateusz
Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD 16v
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #5 autor: evergreen_1987 » 03 gru 2008, 23:17

No to w takim razie zamawiam :) Dzięki za pomoc :D
GG: 9891042

ja37 Nie określono
V.I.P.
Posty: 2650
Rejestracja: 22 gru 2006, 15:18
Imię: Grzesiek
Auto: corsa B
Silnik: Z20LET+
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź

Nieprzeczytany post #6 autor: ja37 » 04 gru 2008, 23:13

Uważaj, bo krokowce 1,4 a 1,6 są niby takie same, ale różnią się wielkoscia grzybka.

evergreen_1987 Nie określono
Klubowicz AKP
Posty: 629
Rejestracja: 05 lis 2007, 0:46
Imię: Mateusz
Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD 16v
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #7 autor: evergreen_1987 » 04 gru 2008, 23:40

ja37 a ten jest dobry?? http://moto.allegro.pl/item497231069_si ... 17255.html Ja zamówiłem identyczny. A mam 1.6NZ
GG: 9891042

ja37 Nie określono
V.I.P.
Posty: 2650
Rejestracja: 22 gru 2006, 15:18
Imię: Grzesiek
Auto: corsa B
Silnik: Z20LET+
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź

Nieprzeczytany post #8 autor: ja37 » 04 gru 2008, 23:48

Powinien być dobry.
1,4 ma ciut inny kształt grzybka, może przez to, że mniejszy to tak wygląda.
To najlepiej widać, jak się ma 2 krokowce przed sobą.
Ten powinien być oki, jak juz nawet w opisie jest tylko jedno 1,4 :)

Andrew Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Forum
Posty: 2912
Rejestracja: 21 wrz 2007, 17:44
Imię: Andrzej
Auto: Szwedzkie
Silnik: Fiata
Województwo: pomorskie
Lokalizacja: Za 7 górami, za 7 lasami

Nieprzeczytany post #9 autor: Andrew » 04 gru 2008, 23:48

Właśnie chyba taki jest w 1.6, ale jeśli c14nz i c16nz mają te same przepustnice to ten może nie pasować :? . Dla pewności mogłeś wyciągnąć stary i porównać grzybki
SAAB, born from jets, killed by assholes

evergreen_1987 Nie określono
Klubowicz AKP
Posty: 629
Rejestracja: 05 lis 2007, 0:46
Imię: Mateusz
Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD 16v
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #10 autor: evergreen_1987 » 04 gru 2008, 23:58

Nie wyciągałem ale przypomina ten co mam :) Czyszczę go dość często więc skubany utkwił mi wyjątkowo w pamięci. Poza tym sugerowałem się 1.6NZ.
GG: 9891042


Wróć do „Ogólne”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość