Przy 180 uciecie obrotów na 4 biegu i umarła ??? dlaczego

FRONIAK Nie określono
Astro-maniak
Posty: 147
Rejestracja: 12 gru 2007, 21:38
Imię: Mateusz
Auto: OPEL ASTRA G
Silnik: 2.0 Turbo DI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: PIła
Kontaktowanie:

Przy 180 uciecie obrotów na 4 biegu i umarła ??? dlaczego

Nieprzeczytany post #1 autor: FRONIAK » 19 gru 2008, 2:22

hey, pomocy miałem zawsze silniki 1.6 i 1.8 w asi a teraz mam astra gsi rok 92 gsi silnik C20Ne ja nie jechałem bo byłem pod pływem %% kolega Sterował jechaliśmy okolo 180 ucicecie obrotów włoczył 5 bieg i zgasła ??(why) podłączaliśmy pąpke paliwa normalnie na krótko pod ako i chodzi iskra jest , przed tem miałem problemy bo mi zamólała okolo 2-3 obrotów i sie zapalała dioda od silinka pomocy moze wie ktos o co chodzi >>????? pilnie ja moją asią dojedzam do pracy i mi jest potrzebna !!!! moze miał ktoś taki problem ????? taki problem jak jechalismy 180 (na czwartym biegu ucieła obroty i zgasła i du... p ..aa pomocy!!!!!

[ Dodano: 2008-12-19, 02:37 ]
Hmm ja nie wiem czy ta iskra jest na pewno jutro rano sprwadze :(:( bo bylismy pod pływem %% i mówili ze jest :) rano jak wstane sprawdze czy pasek rorzodu jest cały ale moze miał ktos kiedys taki problem dzieki <b>kriss<b> za podowiedz na gg :)

[ Dodano: 2008-12-21, 02:01 ]
a wiec tak , pasek jest oki rorząd jest ok, prąd do cewki dochodzi !,ale nie wychodzi , brak iskry , jak zrobilem to (zrób to sam) w komputerze wykazało mi błąd 13, znaczy to było tak jedno mrugnięcie chwila przerwy i trzy co 0.5s to wychodzi błąd 13 tak?? , czyli sonda, moze wiecie jak sprawdzic cewke czy jest dobra i czujnik położenia wału ???/ {pomocy!!! silnik c20ne

[ Dodano: 2008-12-21, 02:01 ]
a wiec tak , pasek jest oki rorząd jest ok, prąd do cewki dochodzi !,ale nie wychodzi , brak iskry , jak zrobilem to (zrób to sam) w komputerze wykazało mi błąd 13, znaczy to było tak jedno mrugnięcie chwila przerwy i trzy co 0.5s to wychodzi błąd 13 tak?? , czyli sonda, moze wiecie jak sprawdzic cewke czy jest dobra i czujnik położenia wału ???/ {pomocy!!! silnik c20ne

[ Dodano: 2008-12-21, 02:01 ]
a wiec tak , pasek jest oki rorząd jest ok, prąd do cewki dochodzi !,ale nie wychodzi , brak iskry , jak zrobilem to (zrób to sam) w komputerze wykazało mi błąd 13, znaczy to było tak jedno mrugnięcie chwila przerwy i trzy co 0.5s to wychodzi błąd 13 tak?? , czyli sonda, moze wiecie jak sprawdzic cewke czy jest dobra i czujnik położenia wału ???/ {pomocy!!! silnik c20ne

Krzysiek11 Nie określono
Astro-maniak
Posty: 110
Rejestracja: 28 gru 2007, 18:49
Lokalizacja: Leszczyny
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #2 autor: Krzysiek11 » 21 gru 2008, 21:16

Czy podczas kręcenia rozrusznikiem obrotomierz coś pokazuje?
Czujnik wału -opór 500 do 600omów.
Sprawdz czy wtryskiwacze podają paliwo

FRONIAK Nie określono
Astro-maniak
Posty: 147
Rejestracja: 12 gru 2007, 21:38
Imię: Mateusz
Auto: OPEL ASTRA G
Silnik: 2.0 Turbo DI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: PIła
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #3 autor: FRONIAK » 22 gru 2008, 13:51

AsTra ZrobioNa :) Nie Masz Iskry?? Pierwsze Co Posprawdzaj Wszystkie Kable i Styki:) Umnie Okazała sie Pęknięta Jedna cześć złączki Kabli :)


Wróć do „Ogólne”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość