Gdzie zamontować radio CB w Astrze J

wszystko co się wiąże z CB
lukasz2409

Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 sty 2011, 20:57
Imię: ŁuKaSz
Auto: Astra J
Silnik: 1.6 115KM
Lokalizacja: Sanok

Gdzie zamontować radio CB w Astrze J

#1

Nieprzeczytany post autor: lukasz2409 » 29 sty 2011, 21:06

Witam kupiłem wczoraj radyjko CB President Harry II i mam problem ze znalezieniem miejsca na jego montaż... Macie jakies pomysły??

Denek

Klubowicz AKP
Posty: 142
Rejestracja: 13 sty 2008, 10:38
Imię: nie mam
Auto: Saab 9-3
Silnik: B234R
Województwo: opolskie
Lokalizacja: Opole

#2

Nieprzeczytany post autor: Denek » 07 lut 2011, 20:58

W AH mam wycięte miejsce pod włącznikami świateł, ale w AJ słabo widzę takie rozwiązanie. Między konsolę środkową a fotel nie wejdzie?

lukasz2409

Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 29 sty 2011, 20:57
Imię: ŁuKaSz
Auto: Astra J
Silnik: 1.6 115KM
Lokalizacja: Sanok

#3

Nieprzeczytany post autor: lukasz2409 » 11 lut 2011, 21:03

Nie ma takiej możliwości.. Jest zbyt mało miejsca... Myślalem żeby przymocować je po prawej stronie tunelu środkowego ale wydaje mi się z kolei że będzie przeszkadzać w otwieraniu schowka, po za tym chcę żeby to radio było bardziej zamaskowane a nie takie na widoku.

jacek83

Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 18 sty 2011, 11:50
Imię: kot
Województwo: pomorskie

#4

Nieprzeczytany post autor: jacek83 » 16 maja 2011, 21:36

A masz wersje z podłokietnikiem?? Ja mam i zastanawiałem się o tym schowku z odsuwaną roletką. Pomysł czysto teoretyczny, ponieważ nie znam wymiarów radyjka.

Yasiek

Przyjaciel forum
Posty: 284
Rejestracja: 09 maja 2011, 21:32
Imię: Artur
Auto: Astra J
Silnik: A14NET
Lokalizacja: Rumia

#5

Nieprzeczytany post autor: Yasiek » 17 maja 2011, 8:18

Gdzieś widziałem fotę Astry J z fotelami Sport i radiem wciśniętym między fotel a konsolę.

Faster

Astro-maniak
Posty: 734
Rejestracja: 24 kwie 2011, 20:05
Imię: Paweł
Auto: Opel Astra IV
Silnik: 1.6 115 KM

#6

Nieprzeczytany post autor: Faster » 23 cze 2011, 12:21

I jak koledzy, znaleźliście jakieś dobre miejsce na radyjko w J-tce? Nie dawno sobie też kupiłem CB i praktycznie nie ma na nie miejsca prze miejscy pasażera przeszkadza w otwieranie schowka a jak zmontuje niżej to jest ciężki dostęp do pokręteł :/

Abbes

Użytkownik
Posty: 53
Rejestracja: 25 cze 2011, 11:33
Imię: Abbes
Auto: Astra J
Silnik: 1.4T - 120KM
Lokalizacja: Prawie góry?

#7

Nieprzeczytany post autor: Abbes » 25 cze 2011, 12:54

Zależy od wysokości CB, ale faktem jest, że najlepiej leży między tunelem, a siedzeniem pasażera - na wcisk (w moim wypadku MIDLAND ALAN 199-A). Fotel z tunelem dobrze trzymają radyjko. Na stałe nie mocuję, bo używam zamiennie na dwa samochody. Podłokietnik bardzo nie przeszkadza - zresztą guziki i pokrętła znam na pamięć :)

Jak ktoś chce to tu http://www.strefakierowcy.pl/542,rzepy-montazowe.html mają rzepy montażowe. Można je przykleić z boku konsoli środkowej (od strony pasażera) i do radyjka. Ale wg mnie to półśrodek, bo ani to ładnie wygląda, ani trwałe pewno nie będzie - szczególnie przy dużej częstotliwości odrywania radyjka od konsoli. Nasze drogi również mogą skutecznie rozluźnić rzepowe połączenie. No i trzeba trochę rękę wyciągać, żeby do radia dostać.

Faster

Astro-maniak
Posty: 734
Rejestracja: 24 kwie 2011, 20:05
Imię: Paweł
Auto: Opel Astra IV
Silnik: 1.6 115 KM

#8

Nieprzeczytany post autor: Faster » 20 lip 2011, 12:32

Ja również zrobiłem tak jak przedmówca, również Alan 199-A, bez zbędnego wiercenia fotel pasażera ładnie trzyma radyjko. A tak to wygląda w praktyce:

Obrazek

Awatar użytkownika
Richatek

Astro-maniak
Posty: 521
Rejestracja: 16 cze 2011, 8:46
Imię: Błażej
Auto: AJ HB / AK ST
Silnik: A16XER / B14XFT
Województwo: śląskie
Lokalizacja: Ruda Śląska

#9

Nieprzeczytany post autor: Richatek » 08 sie 2011, 13:16

Idąc tym tropem wrzuciłem sobie radio (Uniden 520) jak poniżej - spisuje się ok.

Obrazek
Obrazek

splinter

Astro-maniak
Posty: 87
Rejestracja: 25 lut 2011, 11:27
Imię: Sebastian
Auto: Opel Astra J
Silnik: 2.0 CDTI
Województwo: śląskie

#10

Nieprzeczytany post autor: splinter » 17 lis 2011, 9:45

Ja mam na pokładzie Harrego III ale ze względu na jego grubość dałem go pomiędzy fotel kierowcy a słupek. Dostęp do radia słaby ale one jest i tak załączone cały czas a jak chce mieć cisze to przerzucam na gruszce kanał wyżej.

ODPOWIEDZ