ASTRA H problem z CB

wszystko co się wiąże z CB
kamil20011

Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 23 lip 2011, 21:54
Imię: Kamil
Województwo: małopolskie

ASTRA H problem z CB

#1

Nieprzeczytany post autor: kamil20011 » 09 lis 2011, 19:51

Witam
Na CB do swojego samochodu wydałem już dobre 1000 zł i mam 3 radyjka i jedną antenkę :P
NIestety pomimo mega zestawu nie działa mi to prawidłowo
Objawy są następujące :
Szumki cały czas w czasie jazdy , jak ktoś mówi jest idealnie
Jeżeli zatrzymam się zgaszę auto szumów brak ..... odpalę szumy wracają
CB podłączone pod zapalniczkę dodatkowo założony filtr który nic nie daję
zestaw to
Anetna : CB PRESIDENT MISSOURI
CB na dzień dzisiejszy jakie posiadam to :
UNIDEN 520 XL
STABO 3001
President Harry Classic 2
Byłem u dwóch większych firm zajmujących się CB i jedna stroiła radio i jest wszystko OK i mówi że jedynie pozostaje zmienić samochód , druga osoba jak usłyszała astra z silnikiem CDTI nawet nie chciała podjeść do tego samochodu i powiedziała że jedyne rozwiązanie to CB PRESIDENT HERBERT II

Czy ktoś ma takie same problemy jak ja ?

Podłączyłem dziś CB bezpośrednio pod akumlator : UNIDEN 520 XL oraz STABO 3001 to UNIDEN jako takto działał lecz gdy ktoś mówił wtrącało się spore " pierdzenie "

gonzo

Astro-maniak
Posty: 201
Rejestracja: 26 sty 2011, 18:23
Auto: Astra H sedan
Silnik: 1.6 XER benzyna-gaz
Pomocny: 1 raz

#2

Nieprzeczytany post autor: gonzo » 09 lis 2011, 19:59

Może tutaj znajdziesz rozwiązanie http://astraklubpolska.pl/viewforum.php?f=46

kamil20011

Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 23 lip 2011, 21:54
Imię: Kamil
Województwo: małopolskie

#3

Nieprzeczytany post autor: kamil20011 » 09 lis 2011, 20:07

Zaprzyjażniłem się z tym działem ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie :(

widaw

Astro-maniak
Posty: 164
Rejestracja: 14 kwie 2011, 21:51
Imię: Walenty
Auto: Astra H Combi
Silnik: Z 17 DTH
Województwo: mazowieckie

#4

Nieprzeczytany post autor: widaw » 09 lis 2011, 20:52

kamil20011 pisze:Zaprzyjażniłem się z tym działem ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie :(
Na odkręconej antenie, tez masz zakłocenia z instalacji silnika?

kamil20011

Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 23 lip 2011, 21:54
Imię: Kamil
Województwo: małopolskie

#5

Nieprzeczytany post autor: kamil20011 » 09 lis 2011, 22:08

Nie sprawdzałem
Ale na trzech CB jest tak samo więc nie wydaje mi się aby to była wina anteny .

Awatar użytkownika
bort

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 16 maja 2011, 19:33
Imię: Grzegorz
Auto: Astra G kombi
Silnik: 1,4 Twinport
Województwo: śląskie
Lokalizacja: Pszczyna

#6

Nieprzeczytany post autor: bort » 09 lis 2011, 22:42

Posiadam radio Stabo 3001 wraz z anteną Sirio Mini Mag i wszystko działa bez zarzutu. Całość podpięta jest pod fabryczne radio CD 30 złączem ISO.

ocrmind

Astro-maniak
Posty: 336
Rejestracja: 12 maja 2011, 13:53
Imię: Maciej
Auto: Astra-H Kombi/Cosmo & Corsa-C Golas
Silnik: Z19DTH 200 & Z12XE
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa

#7

Nieprzeczytany post autor: ocrmind » 09 lis 2011, 23:03

kamil20011 pisze:Witam
Na CB do swojego samochodu wydałem już dobre 1000 zł i mam 3 radyjka i jedną antenkę :P
NIestety pomimo mega zestawu nie działa mi to prawidłowo
Czy ktoś ma takie same problemy jak ja ?
Tak, mam to samo w z19dth.
Zakłócenia dostają się od wtrysków przez antenę do radia. Filtry na przewodzie prądowym nic nie dadzą.
Zamieniłem Alan`a 199 na Lafayette Ermes(podobno ma świetne filtry) i jest lepiej ale nadal daleko od ideału. Antena Sirio 148.
Astra Caravan Cosmo Z19DTH + hybrydowe turbo + własny program 200HP+

kamil20011

Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 23 lip 2011, 21:54
Imię: Kamil
Województwo: małopolskie

#8

Nieprzeczytany post autor: kamil20011 » 09 lis 2011, 23:08

Ja mam z19DT i naprawdę nie mogę dojść do ładu z CB
Chyba faktycznie auto zmienię:P
Może ktoś się wypowie co ma z19... i CB które działa prawidłowo
Jutro chyba pociągnę kabelki bezpośrednio z akumlatora i założę UNIDENa i zobaczymy co się będzie działo
Bo szkoda mi 850 zł na radio które "podobno" nie czołg nie zakłóci

Cieszyn

Astro-maniak
Posty: 871
Rejestracja: 07 lut 2008, 21:36
Imię: Kamil
Auto: Astra H
Silnik: Z17DTH
Województwo: śląskie
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#9

Nieprzeczytany post autor: Cieszyn » 10 lis 2011, 23:48

Kolego mam to samo, silnik z17dth ,mialem harrego II asc - lipa, poszeł do żyda, przy dodawaniu gazu był świst, gwizd i szum. Później kupiłem starego Unidena 76XL którego mam do dziś,ale leży w szafie, ma bardzo dobre filtry, ale jest duże i nie poręczne. Anteny różne, AS-100 , Omega 27, President Alaska, Magnum 71. Teraz mam najzwyklejsze radyjko Alan 109, szumy są bardzo małe, w porównaniu do tamtych radyjek jest o niebo lepiej, teraz jestem zadowolony i zestaw śmiga :), jak bede mial chwile to nagram to wszystko jak chodzi :). Siedze na różnych forach o CB, ludzie polecają Presidenta, Jackson'a, Herbercika I , ogólnie stare duże radyjka, które mają bardzo dobre filtry, nowe również, ale tylko nie z górnej półko, ale jak się okazuje, nie koniecznie :)

kamil20011

Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 23 lip 2011, 21:54
Imię: Kamil
Województwo: małopolskie

#10

Nieprzeczytany post autor: kamil20011 » 11 lis 2011, 0:28

Dziś śmigam z STABO 3001 i włączonym auto sq , niby jest OK minimalne szumy , ludzi słychać , mnie też , lecz wydaje mi się że powinno troszkę lepiej działać :)
Cudów nie wymagajmy ale od tego co było na początku to przepaść ;)

ODPOWIEDZ