Chip Astra J 1.6 115 KM?

Faster Nie określono
Astro-maniak
Posty: 734
Rejestracja: 24 kwie 2011, 20:05
Imię: Paweł
Auto: Opel Astra IV
Silnik: 1.6 115 KM

Chip Astra J 1.6 115 KM?

Nieprzeczytany post #1 autor: Faster » 08 maja 2013, 13:58

Szperając na Allegro znalazłem następującą rzecz: http://allegro.pl/chiptuning-opel-astra ... 59998.html
Co o tym można sądzić? Daje coś czy nie? Bezpieczne dla auta czy nie?

 



faza Nie określono
Astro-maniak
Posty: 324
Rejestracja: 17 sty 2011, 8:35
Imię: Opel
Auto: Astra IV
Silnik: 1,7 CDTI 110 KM
Lokalizacja: Puławy

Re: Chip Astra J 1.6 115 KM?

Nieprzeczytany post #2 autor: faza » 08 maja 2013, 18:21

a co można sadzić :) tylko brać i się cieszyć mocą ;)

Yasiek Nie określono
Przyjaciel forum
Posty: 284
Rejestracja: 09 maja 2011, 21:32
Imię: Artur
Auto: Astra J
Silnik: A14NET
Lokalizacja: Rumia

Re: Chip Astra J 1.6 115 KM?

Nieprzeczytany post #3 autor: Yasiek » 08 maja 2013, 18:54

Jakoś nie chce mi się wierzyć w dodatkowe 20KM w tak małym silniku wolnossącym.

Krzysiek1 Nie określono
Astro-maniak
Posty: 190
Rejestracja: 06 lis 2012, 9:47
Imię: Krzysiek
Auto: Astra H GTC
Silnik: 1.8XER
Województwo: małopolskie

Re: Chip Astra J 1.6 115 KM?

Nieprzeczytany post #4 autor: Krzysiek1 » 08 maja 2013, 19:22

Hehe jak będzie 8km to będzie dobrze :) I ta cena ;) Jak bym wiedział, że za 250zł sobie mogę ponieść moc to bym z Niemiec nie ściągał chipa za 2000zł hehe. Myślę, że kolega Faster zrobi lepiej dla swojego silnika jak kupi za tę cenę dobry olej:)

wasquap Nie określono
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 01 sie 2011, 16:17
Imię: Maciek
Auto: Astra J
Silnik: 1.6

Re: Chip Astra J 1.6 115 KM?

Nieprzeczytany post #5 autor: wasquap » 09 maja 2013, 0:40

tutaj temat z naszego forum z działu tuning: viewtopic.php?t=21117
Jak widac, aby zrobić to profesjonalnie, trochę to jednak kosztuje. Reklama na YT firmy, ktora ztuningowala ten silnik:

http://www.youtube.com/watch?v=zja-bzkkgcw

waldzior Nie określono
Astro-maniak
Posty: 397
Rejestracja: 22 lut 2009, 22:23
Imię: Waldemar
Auto: Astra H
Silnik: 1.7 DTH
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Chip Astra J 1.6 115 KM?

Nieprzeczytany post #6 autor: waldzior » 09 maja 2013, 14:26

Panowie w wolno ssącym silniku przyrost 20 koni za pomocą tego pudełka jest niemożliwy , zapewniam was potrzebne są modyfikacje głowicy żeby to osiągnąć .

Faster Nie określono
Astro-maniak
Posty: 734
Rejestracja: 24 kwie 2011, 20:05
Imię: Paweł
Auto: Opel Astra IV
Silnik: 1.6 115 KM

Re: Chip Astra J 1.6 115 KM?

Nieprzeczytany post #7 autor: Faster » 11 maja 2013, 21:29

Wydaje mi się że wystarczyłoby mi nawet 10 koni :D jeśli to kwestia tych 250 zł i nic złego się nie stanie to może warto spróbować ;) obecnie przesiadłem się do bliźniaka Astry a mianowicie Cruza (nowy zakup w rodzinie, fotki pójdą nieługo do odpowiedniego działu ) to teraz ciężko mi się do wyprzedzania astrą przestawić ;)

 



ZUBERTO Nie określono
Astro-maniak
Posty: 77
Rejestracja: 02 wrz 2012, 13:27
Imię: Tomek
Auto: 2x Astra H
Silnik: A16XER+LPG,Z14XEP+LP
Województwo: podlaskie
Lokalizacja: Białystok

Re: Chip Astra J 1.6 115 KM?

Nieprzeczytany post #8 autor: ZUBERTO » 22 maja 2013, 14:48

Faster pisze:Wydaje mi się że wystarczyłoby mi nawet 10 koni :D jeśli to kwestia tych 250 zł i nic złego się nie stanie to może warto spróbować ;) obecnie przesiadłem się do bliźniaka Astry a mianowicie Cruza (nowy zakup w rodzinie, fotki pójdą nieługo do odpowiedniego działu ) to teraz ciężko mi się do wyprzedzania astrą przestawić ;)


Po 1-sze oby to pudlo nie zabralo tych 10KM, albo i 40 :lol:
Po 2 nie piszesz nic o silniku w Cruze, ale skoro tak opisujesz to chyba nie 1,6noPb bo to jedzie podobnie, a 1,8 140KM wg wszystkich tez szalu w Chevim nie robi.

Arasov Nie określono
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 21 cze 2014, 21:26
Auto: Astra J
Silnik: A14NET
Województwo: wielkopolskie

Re: Chip Astra J 1.6 115 KM?

Nieprzeczytany post #9 autor: Arasov » 07 gru 2014, 15:32

ha ha ha dobry ten box a może to opornik aby oszukiwał przepływkę że cały czas leci zimne powietrze ??? aaaa musi być dobre spalanie :lol: non stop na podwyższonej dawce .... hmmmm wybieram się do Opola na Chip-a może zrezygnuję i to sobie kupie ? po co przepłacać ....
szczerze daj sobie z tym spokój !!!
może to jakieś dziwne kopie chipów tylko jakich ??????


Wróć do „[J] silnik benzyna”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości