Astra F problem z radiem

master88 Nie określono
Astro-maniak
Posty: 364
Rejestracja: 06 cze 2012, 18:07
Imię: Łukasz
Auto: Astra F 75KM 55kW 1996r Kombi
Silnik: X16SZR
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków / Tarnów
Garaż: 817137
Kontaktowanie:

Re: Astra F problem z radiem

Nieprzeczytany post #11 autor: master88 » 09 maja 2013, 9:12

mk5 pisze:Mniemam ze wczesniej na samym zasilaniu uruchomiło sie?Kable nie robia gdzies zwarcia?Bo to dziwny problem.....


wczesniej to jest przed wyciagnieciem radia z samochodu wszystko dzialalo w jak najlepszym porzadku, po wyciagnieciu i po wlozeniu ponownie radio martwe. (Działa w innym samochodzie):(

 


[align=left]Obrazek[/align]

mk5 Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 3874
Rejestracja: 10 sty 2013, 21:21
Imię: Marek
Auto: Saet Leon
Silnik: 1.9TDI
Województwo: lubelskie

Re: Astra F problem z radiem

Nieprzeczytany post #12 autor: mk5 » 09 maja 2013, 9:38

master88 chodziło mi o to czy radio sie uruchomi np bez podłaczenia głosników(wiadomo ze nie bedzie grało)czy do jego uruchomienia konieczne jest podłaczenie głosników bo skoro zasilanie jest i działa w innym aucie moze "robote"robia kable /kostka od głosników
Ps Kolego nie masz innego radia by podłaczyc do swojego auta?

master88 Nie określono
Astro-maniak
Posty: 364
Rejestracja: 06 cze 2012, 18:07
Imię: Łukasz
Auto: Astra F 75KM 55kW 1996r Kombi
Silnik: X16SZR
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków / Tarnów
Garaż: 817137
Kontaktowanie:

Re: Astra F problem z radiem

Nieprzeczytany post #13 autor: master88 » 09 maja 2013, 9:41

aa, nie tak tez nie działa, sprawdzałem i napisałem to w 1 poscie. Kurde sam juz nie wiem dokaldnie co moze byc nie tak :( może gdzieś są nie takie napięcia jak potrzeba?? Ktos może konkretnie powiedzieć co powinno byc a czego nie na tej kostce ?
[align=left]Obrazek[/align]

mk5 Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 3874
Rejestracja: 10 sty 2013, 21:21
Imię: Marek
Auto: Saet Leon
Silnik: 1.9TDI
Województwo: lubelskie

Re: Astra F problem z radiem

Nieprzeczytany post #14 autor: mk5 » 09 maja 2013, 10:01

Wiem ze sprawdzałes bez podpietych głosników ale mi chodzo o to czy do "ruszenia"radia sa koniecznie podpiete głosniki ?
Standardowo powinny byc w kostce zasilajacej 4 kable 2 zasilajace, masa i 4 niebieski antena.Ja tak podłaczyłem JVC i działa dobrze

master88 Nie określono
Astro-maniak
Posty: 364
Rejestracja: 06 cze 2012, 18:07
Imię: Łukasz
Auto: Astra F 75KM 55kW 1996r Kombi
Silnik: X16SZR
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków / Tarnów
Garaż: 817137
Kontaktowanie:

Re: Astra F problem z radiem

Nieprzeczytany post #15 autor: master88 » 09 maja 2013, 17:02

po doginalem piny i dalej nic :( nie mam pojecia co sie dziej.... ktos mi powie gdzie te kable zasialajce glowne ida z tej wiazki do czego dokladnie? bo rece mi opadja juz ze cosdzialalo a teraz nie dziala '/
[align=left]Obrazek[/align]

marian paszek Nie określono
Astro-maniak
Posty: 3379
Rejestracja: 12 lis 2007, 7:35
Lokalizacja: bydgoszcz
Kontaktowanie:

Re: Astra F problem z radiem

Nieprzeczytany post #16 autor: marian paszek » 09 maja 2013, 19:28

marpas 1954

master88 Nie określono
Astro-maniak
Posty: 364
Rejestracja: 06 cze 2012, 18:07
Imię: Łukasz
Auto: Astra F 75KM 55kW 1996r Kombi
Silnik: X16SZR
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków / Tarnów
Garaż: 817137
Kontaktowanie:

Re: Astra F problem z radiem

Nieprzeczytany post #17 autor: master88 » 31 maja 2013, 16:08

problem dalej nie rozwiazany, radio w innym samochodzie dziala, standardowe car300 tez dziala u mnie. Wiec problem pewnie wystepuje gdzies na kablach + i -. Ktos mi powie DOKLADNIE gdzie wchodza te kable zasilajace od radia? chodzi mi zeby nie rozbierac calej deski.

 


[align=left]Obrazek[/align]

master88 Nie określono
Astro-maniak
Posty: 364
Rejestracja: 06 cze 2012, 18:07
Imię: Łukasz
Auto: Astra F 75KM 55kW 1996r Kombi
Silnik: X16SZR
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków / Tarnów
Garaż: 817137
Kontaktowanie:

Re: Astra F problem z radiem

Nieprzeczytany post #18 autor: master88 » 03 cze 2013, 18:05

Panowie, znalazłem usterkę, nie mam zasilania na zółtym kablu (pin nr.4.) Zmostkowalem je i radio odpalilo, czy moze pozostac taki mostek?? Jak dosc gdzie idzie ten kabel i sprawdzic z jakiego powodu niema na nim napiecia??

Obrazek

Pozdrawiam!
[align=left]Obrazek[/align]

mk5 Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 3874
Rejestracja: 10 sty 2013, 21:21
Imię: Marek
Auto: Saet Leon
Silnik: 1.9TDI
Województwo: lubelskie

Re: Astra F problem z radiem

Nieprzeczytany post #19 autor: mk5 » 03 cze 2013, 18:46

master88 pisze:napięcie jest na kostce, a bezpieczniki sa cale, masa jest, napięcie na czerwonym i na zółtym tez wystepuje. sterowanie wzmacniacza tez jest napięcie i napiecie jest na podświetleniu (mowie o pinach bo nie pamietam rozpiski)

Nie rozumiem wczesniej napiecie było teraz nie.Przy zmostkowanych tak kablach trzeba sprawdzic pobór prądu przy wyłaczonym radiu czy nie jest za duzy by nie rozładowywało akumulatora.Po wyjeciu kluczyka nie bedzie tez sie wyłaczac trzeba bedzie to samemu

master88 Nie określono
Astro-maniak
Posty: 364
Rejestracja: 06 cze 2012, 18:07
Imię: Łukasz
Auto: Astra F 75KM 55kW 1996r Kombi
Silnik: X16SZR
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków / Tarnów
Garaż: 817137
Kontaktowanie:

Re: Astra F problem z radiem

Nieprzeczytany post #20 autor: master88 » 03 cze 2013, 19:47

ogólnie to zawsze wyłączałem sam, jak zmierzyć ten pobór? wyłącza sie całkowicie, gaśnie wszystko, nawet podświetlenie MID, wiec nie powinno nic brac.

Skąd idzie ten kabel do radia? gdzie szukać jego drugiego końca?
[align=left]Obrazek[/align]


Wróć do „[F] karoseria, klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości