Jak dodać USB w CD400

Cypher

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #1 autor: Cypher » 17 maja 2013, 17:59

WIdziałem, że wątki były, ale bez odpowiedzi - więc ponawiam pytanie. Czy ktoś już próbował/dokładał port USB w CD400 (przez to radio podobno jest obsługiwany)

 



TomekT Nie określono
Astro-maniak
Posty: 274
Rejestracja: 09 paź 2011, 12:27
Imię: Tomek
Auto: Astra J ST
Silnik: A14NEL
Województwo: mazowieckie

Re: Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #2 autor: TomekT » 17 maja 2013, 18:37

Cypher pisze:WIdziałem, że wątki były, ale bez odpowiedzi - więc ponawiam pytanie. Czy ktoś już próbował/dokładał port USB w CD400 (przez to radio podobno jest obsługiwany)

Na astra-j.de koledzy przygotowali KB jak dodać usb do tego radia. Nie wygląda na tanią imprezę - ~190 ojro - szukaj wątku Zu [KB011] "Einbau USB-Schnittstelle Radio CD400" w dziale Board index ‹ Alles rund um den Astra J ‹ Infotainment, Telefon, Freisprecheinrichtungen und Navigation

Conti Nie określono
Astro-maniak
Posty: 147
Rejestracja: 01 sie 2011, 13:33
Imię: Konrad
Auto: Astra IV
Silnik: 1,6 115km

Re: Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #3 autor: Conti » 18 maja 2013, 13:17

190E ...
Hmmmm
To może prościej i taniej:
http://www.nokaut.pl/produkt-usb-fm-transmiter.html
jakość dźwięku będzie pewnie gorsza, ale 400-tka nie powala dźwiękiem ....

yerry Mężczyzna
Astro-maniak
Posty: 61
Rejestracja: 01 wrz 2009, 19:30
Auto: Insignia
Silnik: A20NHT
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków

Re: Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #4 autor: yerry » 31 maja 2013, 14:53

Po prostu dołożyli moduł interfejsu urządzeń przenośnych, który można kupić w ASO za 897zł jako część i zamontować samodzielnie korzystając np. z poradnika na astra-j.de.
W radiach CD300 i CD400 nie ma USB więc zostaje dodatkowy moduł. W radiach od CD500 w górę USB jest już zabudowane w radiu.

Yasiek Nie określono
Przyjaciel forum
Posty: 284
Rejestracja: 09 maja 2011, 21:32
Imię: Artur
Auto: Astra J
Silnik: A14NET
Lokalizacja: Rumia

Re: Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #5 autor: Yasiek » 01 cze 2013, 14:12

yerry pisze:W radiach od CD500 w górę USB jest już zabudowane w radiu.


Rozumiem, że to skrót myślowy bo złącze USB jest w dolnej części konsoli obok gniazdka 12V

Grzechu2011 Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 1007
Rejestracja: 16 sty 2011, 17:22
Imię: Grzegorz
Auto: Astra J
Silnik: A16LET
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Niepołomice

Re: Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #6 autor: Grzechu2011 » 01 cze 2013, 17:14

"w górę" chodziło o modele wyżej niż 500 :D brakło przecinka :mrgreen:

yerry Mężczyzna
Astro-maniak
Posty: 61
Rejestracja: 01 wrz 2009, 19:30
Auto: Insignia
Silnik: A20NHT
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków

Re: Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #7 autor: yerry » 02 cze 2013, 10:38

Samo gniazdo USB jest oczywiście w dolnej części konsoli natomiast jest to wprowadzone z radia. W radiu jest elektronika robiąca USB.
Modele od CD500 w górę posiadają port USB z tyłu obudowy. Modele CD300 i CD400 nie posiadają tego portu.

CD500 - środkowe górne gniazdo to wyprowadzenie USB:

Obrazek

Dla porównania widok na tył CD400:

Obrazek

Jest tylko złącze audio A11 Radio X1 oraz antenowe.

 



woof Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 71
Rejestracja: 24 maja 2012, 22:01
Imię: tomasz
Auto: J ST 2011
Silnik: 1.7 CDTI@140/340
Województwo: podlaskie
Lokalizacja: Białystok

Re: Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #8 autor: woof » 02 cze 2013, 18:37

ma ktoś może opis złącza do CD 400?

Fuks Nie określono
Rekrut
Posty: 555
Rejestracja: 14 sty 2008, 17:00
Imię: Mateusz
Auto: Astra K 2017 czerwona 150KM
Silnik: 1.4 XFT
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Re: Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #9 autor: Fuks » 06 mar 2015, 16:13

Witam,
Jako ze robieralem ta czesc przy montazu radia to powiew ze kabelki sa poprowadzone wystarczy dokupic samo gniazdo USB i zrobic dziure bo tam jest zaslepka. Mam radio CD 400.

keszelski Nie określono
Astro-maniak
Posty: 113
Rejestracja: 10 kwie 2013, 12:54
Imię: Leszek
Auto: Astra IV
Silnik: 1,6 / 115 KM
Województwo: śląskie

Re: Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #10 autor: keszelski » 06 mar 2015, 21:14

Ależ byłaby to rewelacyjna wiadomość! Masz może jakieś zdjęcia?

Tchnąłeś we mnie nadzieję, że nie będę musiał się wstydzić przed pasażerami i na dłuższe wyjazdy nie będę musiał sięgać po archaiczne CDR z mp3 :D :D :D , a wystarczy pen.
Ale chyba jednak same kable nie wystarczą, byłoby to zbyt piękne


Wróć do „[J] karoseria, klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości