Jak dodać USB w CD400

melon Nie określono
Astro-maniak
Posty: 1189
Rejestracja: 07 mar 2015, 9:25
Imię: Darek
Auto: Astra J ST
Silnik: A14NET/LPG
Województwo: małopolskie

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #41 autor: melon » 26 sty 2017, 6:59

Skoro CD400 nie posiada wejścia USB, to co to za gniazdo jest na zdjęciu?
Obrazek

 



rysiek0009 Mężczyzna
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 22 gru 2016, 15:18
Imię: Rysiek
Auto: Mariva B
Silnik: A14NEL
Województwo: małopolskie

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #42 autor: rysiek0009 » 26 sty 2017, 7:59

Nie obraź się, ale ja też mogę zrobić zdjęcie radia CD400 i zapewniam Cię, że nie będzie tam wejścia USB. Widocznie były różne wersje. Poza tym napisz, czy to radio CD400 zwykłe, czy z plusem, bo to różnica. Te z plusem prawdopodobnie posiadają już wejście USB. Ja CD400 mam z Astry J z 2012 r., podłączone poprzez PDIM, z którego wychodzi złącze USB. PS. Twoje radio z tyłu wygląda zupełnie inaczej niż moje. Pozdrawiam

melon Nie określono
Astro-maniak
Posty: 1189
Rejestracja: 07 mar 2015, 9:25
Imię: Darek
Auto: Astra J ST
Silnik: A14NET/LPG
Województwo: małopolskie

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #43 autor: melon » 26 sty 2017, 8:06

Ja wiem, że jedne radia CD400 maja USB inne nie, ale ty napisałeś że CD400 nie mają wejścia USB. Moje jest CD400 Plus.

Myku Mężczyzna
Astro-maniak
Posty: 138
Rejestracja: 23 lis 2015, 9:34
Imię: Bartosz
Auto: Opel Astra J 1.4T sedan LPG
Silnik: A14NET
Województwo: mazowieckie

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #44 autor: Myku » 26 sty 2017, 9:55

Moje jest CD400 plus i mam bluetooth a nie mam USB. I pytanie czy nie jest po prostu wypuszczone kablem z tyłu czy w ogóle nie mam wejścia z tyłu radia. Z racji, iż auto jest na gwarancji nie wyjmowałem radia ale po na pewno to sprawdzę. Pytałem w ASO czy dołączyliby USB za dodatkową opłatą ale powiedzieli, że nie robią takich rzeczy.

melon Nie określono
Astro-maniak
Posty: 1189
Rejestracja: 07 mar 2015, 9:25
Imię: Darek
Auto: Astra J ST
Silnik: A14NET/LPG
Województwo: małopolskie

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #45 autor: melon » 26 sty 2017, 15:03

Moje też miało BT a gniazda USB przy zapalniczce nie, ale wejście z tyłu ma. Trzeba namierzyć kabelek (co nie jest łatwe) podłączyć i sprawdzić czy działa. W NAVI 650 które mam teraz kebelek jest inny i nie pasuje. Może kwestia jeszcze jakiejś aktywacji software'owej. Muszę się przypomnieć Marcinowi z Autoflash, bo miał mi to ogarnąć.

Myku Mężczyzna
Astro-maniak
Posty: 138
Rejestracja: 23 lis 2015, 9:34
Imię: Bartosz
Auto: Opel Astra J 1.4T sedan LPG
Silnik: A14NET
Województwo: mazowieckie

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #46 autor: Myku » 26 sty 2017, 15:05

Melon jak uda Ci się rozwiązać tą sprawę to daj znać na forum :)
A powiedz mi bo z tego co zrozumiałem to zmieniałeś cd400 na navi650 czy trudna jest to operacja? bo chyba radio jest do VINu przypisane. jak to rozwiązałeś?

Misza Mężczyzna
Awatar użytkownika
Rekrut
Posty: 1058
Rejestracja: 01 sty 2015, 19:32
Imię: Michał
Auto: ASTRA J COSMO AT
Silnik: A16LET
Województwo: warmińsko-mazurskie
Lokalizacja: Ełk
Garaż: 830509
Kontaktowanie:

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #47 autor: Misza » 26 sty 2017, 15:29

Myku, nie szybciej, taniej, z mniejszymi problemami będzie wstawienie stacji od chińczyków? Do CD400 jest tego pełno, montaż na zasadzie P&P.

 



melon Nie określono
Astro-maniak
Posty: 1189
Rejestracja: 07 mar 2015, 9:25
Imię: Darek
Auto: Astra J ST
Silnik: A14NET/LPG
Województwo: małopolskie

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #48 autor: melon » 26 sty 2017, 15:46

Też myślałem o zestawie od chinoli, ale jakoś mnie to nie przekonało. Programowanie radia i dostosowanie wiązki w Autoflash. Koszty zbliżone to założenie chińczyka, a jak sprzedam CD400 Plus z BT i USB to będzie sporo taniej. Fakt, chińczyk daje duże możliwości, ale "długi" start radia mnie nie przekonał. I jeszcze sprawa map w nawigacji, radio mam w wersji EU, więc w Polsce tylko główne drogi, ale mnie nawigacja nie interesuje. Jak trzeba i tak odpalam Automape lub google.

Myku Mężczyzna
Astro-maniak
Posty: 138
Rejestracja: 23 lis 2015, 9:34
Imię: Bartosz
Auto: Opel Astra J 1.4T sedan LPG
Silnik: A14NET
Województwo: mazowieckie

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #49 autor: Myku » 27 sty 2017, 9:36

Zgadzam się z przedmówcą. Poza tym nie wiem czy da się podłączyć chińczyka pod przyciski na kierownicy.

Misza Mężczyzna
Awatar użytkownika
Rekrut
Posty: 1058
Rejestracja: 01 sty 2015, 19:32
Imię: Michał
Auto: ASTRA J COSMO AT
Silnik: A16LET
Województwo: warmińsko-mazurskie
Lokalizacja: Ełk
Garaż: 830509
Kontaktowanie:

Jak dodać USB w CD400

Nieprzeczytany post #50 autor: Misza » 27 sty 2017, 10:59

Da się - jest pełna funkcjonalność. Na forum Insignii jest rozpracowany cały temat.


Wróć do „[J] karoseria, klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość