Prędkościomierz oznaczenie

pawex Nie określono
Astro-maniak
Posty: 390
Rejestracja: 19 wrz 2014, 19:31
Auto: Astra Classic
Województwo: podkarpackie

Prędkościomierz oznaczenie

Nieprzeczytany post #1 autor: pawex » 14 kwie 2015, 18:21

Jakie oznaczenie ma prędkościomierz w astrze classic 1.6 16v 99r oznaczenie silnika x16xel ?(w1102 czy w1111)?

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Prędkościomierz oznaczenie

Nieprzeczytany post #2 autor: marwisn » 14 kwie 2015, 19:08

Oznaczenie W1111

Obrazek
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

pawex Nie określono
Astro-maniak
Posty: 390
Rejestracja: 19 wrz 2014, 19:31
Auto: Astra Classic
Województwo: podkarpackie

Re: Prędkościomierz oznaczenie

Nieprzeczytany post #3 autor: pawex » 14 kwie 2015, 19:17

Ja mam.teraz 1102 czyli nie bardzo zeby byl?

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Prędkościomierz oznaczenie

Nieprzeczytany post #4 autor: marwisn » 14 kwie 2015, 19:31

Licznik z oznaczeniem był w astrach z silnikiem X20XEV, C20XE.

Licznik dobiera się do wielkości koła w aucie i tak dla Astry F, jest wskaźnik W=1111 lub W=1102 w zależności od skrzyni. W 4 cylindrowych silnikach dla wszystkich Opli jest jeden obrotomierz.

Zrób pomiar prędkości. Jak wskazanie licznika pokryje się z rzeczywistym to jest ok.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

pawex Nie określono
Astro-maniak
Posty: 390
Rejestracja: 19 wrz 2014, 19:31
Auto: Astra Classic
Województwo: podkarpackie

Re: Prędkościomierz oznaczenie

Nieprzeczytany post #5 autor: pawex » 14 kwie 2015, 19:42

Tylko nie wiem dokladnie jak zrobic bo z gps jest troche roznicy a gps nie pokaze tez dokladnie predkosci

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Prędkościomierz oznaczenie

Nieprzeczytany post #6 autor: marwisn » 14 kwie 2015, 19:50

To z jakimś znajomym. Kawałek autostrady, łączność komórkowa. On śmiga np. 100 km\h, a ty jedziesz równo z nim. I porównujecie wskazania. Niezbyt może to profesjonalne, ale da Ci pogląd czy jest przekłamanie.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

pawex Nie określono
Astro-maniak
Posty: 390
Rejestracja: 19 wrz 2014, 19:31
Auto: Astra Classic
Województwo: podkarpackie

Re: Prędkościomierz oznaczenie

Nieprzeczytany post #7 autor: pawex » 14 kwie 2015, 20:01

To sprawdze tak kiedys ale.nie ma.tam czgos bardziej przeciwskazania miedzy 1102 a 1111? Jak na ten silnik i skrzynie?

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Prędkościomierz oznaczenie

Nieprzeczytany post #8 autor: marwisn » 14 kwie 2015, 20:13

Licznik jest mechaniczny więc jego wskazanie jest uzależnione od ilości obrotów jakie podaje na niego ślimak w skrzyni.

Jakie prędkości ma konkretna skrzynia to ja już Tobie nie powiem.

Inny licznik na pewno nie wpływa to w żaden sposób na pracę skrzyni czy silnika.

Można wiedzieć dlaczego tak drążysz ten temat :).
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

przemty Nie określono
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 6078
Rejestracja: 24 lut 2011, 10:45
Imię: Przemek
Auto: była AF, jest AH
Silnik: był 17D, jest Z18XE
Województwo: podkarpackie
Lokalizacja: Sanok

Re: Prędkościomierz oznaczenie

Nieprzeczytany post #9 autor: przemty » 14 kwie 2015, 20:19

pawex pisze:a gps nie pokaze tez dokladnie predkosci


A to niby czemu ? :shock:

Chyba nie interesuje cię dokładność 0,5 km/h. GPS jest bardziej dokładny niż sam licznik, szczególnie mechaniczny ;)

pawex Nie określono
Astro-maniak
Posty: 390
Rejestracja: 19 wrz 2014, 19:31
Auto: Astra Classic
Województwo: podkarpackie

Re: Prędkościomierz oznaczenie

Nieprzeczytany post #10 autor: pawex » 14 kwie 2015, 20:25

wole wiedziec jaka predkosc bo to teraz te radary nie radary;D


Wróć do „[F] karoseria, klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości