Zmiana interwału wymiany oleju

marti_ns Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 238
Rejestracja: 31 maja 2011, 6:03
Imię: Marcin
Auto: Astra H Kombi
Silnik: Z19DTL
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Krościenko nad Dunajcem
Garaż: 834799
Kontaktowanie:

Zmiana interwału wymiany oleju

Nieprzeczytany post #1 autor: marti_ns » 15 kwie 2015, 9:51

Astra 2006 Z19DTL. Obecnie interwał jest co 30 tys. Chciałbym zmienić na 15 tyś., ale w Aso powiedzieli, że nie da się. Po chwili dodał że jest to wykonalne ale konieczne jest prze programowanie immo i zegarów. Jak to jest w końcu?

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Zmiana interwału wymiany oleju

Nieprzeczytany post #2 autor: marwisn » 15 kwie 2015, 10:19

Jesli dobrze pamiętam to ja ustawiłem sobie sam op-comem. Miałem po wyjechaniu z salonu 30.000, a zmieniałem na 10.000.

Robota na minutkę.

To było dobre 2,5 roku temu więc z głowy nie podam. Po południu pójdę do auta z kompem to sprawdze i ci podam jakie zakładki.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

marti_ns Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 238
Rejestracja: 31 maja 2011, 6:03
Imię: Marcin
Auto: Astra H Kombi
Silnik: Z19DTL
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Krościenko nad Dunajcem
Garaż: 834799
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #3 autor: marti_ns » 15 kwie 2015, 10:26

No właśnie nie znalazłem w op-com. Będę wdzięczny jak mi podpowiesz to tez jeszcze dziś bym sprawdził

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Zmiana interwału wymiany oleju

Nieprzeczytany post #4 autor: marwisn » 15 kwie 2015, 17:11

Poległem :evil: .

Przewaliłem całego op-coma wzdłuż i wszerz i nie ma :shock: . A byłem pewien, że robiłem to w moim aucie op-comem właśnie.

W blokach pomiarowych sprawdziłem i mam ustawione 30.000. Wychodzi na to że albo robiłem to w innym aucie i pomyliłem, albo miałem zwidy...

Sorki, że Cie w błąd wprowadziłem :oops: . Wychodzi, że nie idzie chociaż wydaje się to niemożliwe.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

marti_ns Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 238
Rejestracja: 31 maja 2011, 6:03
Imię: Marcin
Auto: Astra H Kombi
Silnik: Z19DTL
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Krościenko nad Dunajcem
Garaż: 834799
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #5 autor: marti_ns » 15 kwie 2015, 17:19

No właśnie. Ja też widziałem tylko 30tys Bez możliwości zmiany. Może ktoś jeszcze inny coś wymyśli


Wróć do „[H] silnik diesel”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość