Środkowy wyświetlacz astra g

Jimy Nie określono
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 18 kwie 2015, 16:35
Imię: Leszek
Auto: astra g
Silnik: 2.0 di
Województwo: wielkopolskie

Środkowy wyświetlacz astra g

Nieprzeczytany post #1 autor: Jimy » 18 kwie 2015, 16:46

Witam. Mam takie pytanie. Sprowaszilem astre g w kombi z Niemiec. Wersja bardzo uboga. Mianowicie sprawa dotyczy srodkowego wyswietlacza. Astra nie posiada go tylko zaslepke. Kupilem uzywany wyswietlacz juz go nawet przykrecilem do srodkowego panela. Wyszystko ladnie pasuje tylko pojawil sie maly problem...kabel zasilajacy...czy kros wie moze czy woge wystepuje gabel do tego wyswiwtlacza w wersji bez wyswietlacza?
!
Zanim założysz kolejny temat zapoznaj się z układem działów i tematów na forum.
Przeniosłem do właściwego.
// Dido2@

Golmist70 Mężczyzna
Astro-maniak
Posty: 507
Rejestracja: 10 sty 2009, 19:54
Imię: Miłosz
Auto: Była ... Astra G
Silnik: X18XE1
Województwo: kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: G-D
Kontaktowanie:

Re: Środkowy wyświetlacz astra g

Nieprzeczytany post #2 autor: Golmist70 » 18 kwie 2015, 19:10

Jeszcze się nie spotkałem z taką wersją, ale widocznie są i takie. Piszesz, że auto z Niemiec, ale gdzie było wyprodukowane ? Z tego co czytałem to auta produkowane w Polsce były najbardziej ubogie, ale to nie reguła. Ja chciałem wstawić u siebie przekaźnik skandynawski do świateł i ... nic z tego, nie mam u siebie okablowania pod ten przekaźnik, a auto było wyprodukowane w Belgii. Być może Twoja Astra była robiona pod konkretne zamówienie (np. flotowe) i okablowania nie będzie. Dobrze pomacaj wszystkie wiązki kablowe w tej okolicy bo nie wykorzystane kostki są dobrze zamaskowane.

steadler Nie określono
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 28 kwie 2015, 22:05
Imię: Maciej
Auto: Astra G Coupe
Silnik: 1.8 125KM
Województwo: łódzkie

Re: Środkowy wyświetlacz astra g

Nieprzeczytany post #3 autor: steadler » 28 kwie 2015, 22:33

Witam
Mam Astrę sprowadzoną z Niemiec i niestety bardzo słabo widoczne napisy na wyświetlaczu środkowym tak, że w zasadzie nie wiem czy są tam 3 linie czy 2, tak na 70% są to 3 linie. Chciałbym się dowiedzieć jak szukać na Allegro, aby był taki sam i na dodatek tak samo świecił, bo widzę na Allegro czasem pomarańczowe, a mój świeci chyba białymi cyferkami no i aby nadawał po polsku lub chociaż po angielsku.

andrzej m Nie określono
Awatar użytkownika
Klubowicz AKP
Posty: 808
Rejestracja: 31 maja 2008, 18:47
Imię: Dziadzia Andrzej
Auto: Astra G
Silnik: X18XE1
Województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdynia
Kontaktowanie:

Re: Środkowy wyświetlacz astra g

Nieprzeczytany post #4 autor: andrzej m » 29 kwie 2015, 9:37

Nie patrz na to jakim kolorem świeci bo to zależy jakie żarówki ma wsadzone.
Dziadzia Andrzej mówi. Jestem jaki jestem.

Ziela Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 130
Rejestracja: 08 kwie 2015, 19:21
Auto: Astra F
Silnik: X14XE
Województwo: łódzkie

Re: Środkowy wyświetlacz astra g

Nieprzeczytany post #5 autor: Ziela » 29 kwie 2015, 17:52

Jeśli są słabo widoczne bo słabo świecą to można spróbować je rozjaśnić, powinno być pokrętło od tego(koło tego do regulacji świateł,kiedyś rozjaśniałem bo znikły jak ktoś je ściemnił za bardzo)
Redukcja, dwa biegi i nie ma kolegi ;)

qlimax2403 Nie określono
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 02 gru 2014, 20:25
Auto: Astra G Kombi
Silnik: Z14XEP
Województwo: śląskie

Re: Środkowy wyświetlacz astra g

Nieprzeczytany post #6 autor: qlimax2403 » 01 maja 2015, 11:04

Pokrętło do rozjaśniania nie działa na środkowy wyświetlacz. Działa na zegary i panel środkowy.

grzechu86tonie Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 1284
Rejestracja: 09 cze 2009, 19:17
Imię: Grzegorz
Auto: byla Astra F jest Astra G
Silnik: 1,4 8v / 1,6 8v
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Okolice Ostroleki
Kontaktowanie:

Re: Środkowy wyświetlacz astra g

Nieprzeczytany post #7 autor: grzechu86tonie » 01 maja 2015, 11:49

To w jakim jezyku podaje komunikat to nie zalezy od wyświtlacza, Wyświetlacz ma za zadanie tylko wyswietlac to co mu komp podaje.
kupie podłokietnik przód astra g

Kuba8484 Mężczyzna
Astro-maniak
Posty: 90
Rejestracja: 09 kwie 2015, 22:15
Imię: Jakub
Auto: Astra J
Silnik: Astra J ST 1.4 T LPG
Województwo: mazowieckie

Re: Środkowy wyświetlacz astra g

Nieprzeczytany post #8 autor: Kuba8484 » 03 maja 2015, 19:11

Witam,podlacze sie pod temat zeby nie otwierac nowego.A wiec chce mojej Astrze zamienic wyswietlacz ktory jest podstawowy na taki ktory pokazuje wszystkie te opcje;spalanie,zasieg,spalanie srednie i chwilowe,itd.Teraz moje pytanie czy jest to wykonalne w moim modelu,jaki jest to koszt i czy po zakupie ewentualnie samodzielnie tak plug&play bedzie to dzialac?
Dzieki za rzeczowe odpowiedzi.

grzechu86tonie Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 1284
Rejestracja: 09 cze 2009, 19:17
Imię: Grzegorz
Auto: byla Astra F jest Astra G
Silnik: 1,4 8v / 1,6 8v
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Okolice Ostroleki
Kontaktowanie:

Re: Środkowy wyświetlacz astra g

Nieprzeczytany post #9 autor: grzechu86tonie » 05 maja 2015, 18:42

Kuba8484 pisze:Witam,podlacze sie pod temat zeby nie otwierac nowego.A wiec chce mojej Astrze zamienic wyswietlacz ktory jest podstawowy na taki ktory pokazuje wszystkie te opcje;spalanie,zasieg,spalanie srednie i chwilowe,itd.Teraz moje pytanie czy jest to wykonalne w moim modelu,jaki jest to koszt i czy po zakupie ewentualnie samodzielnie tak plug&play bedzie to dzialac?
Dzieki za rzeczowe odpowiedzi.

z tego co napisales to rozumiem ze chcesz wsadzic inny wyswietlacz i ma juz pokazywac wszystkie dane??
To chyba żart jakiś... :?
kupie podłokietnik przód astra g

Kuba8484 Mężczyzna
Astro-maniak
Posty: 90
Rejestracja: 09 kwie 2015, 22:15
Imię: Jakub
Auto: Astra J
Silnik: Astra J ST 1.4 T LPG
Województwo: mazowieckie

Re: Środkowy wyświetlacz astra g

Nieprzeczytany post #10 autor: Kuba8484 » 05 maja 2015, 22:01

To chyba nie byl zart to pytanie,jaki masz problem?
Pytanie czy jest taka mozliwosc,moze przeczytaj dokladnie w poscie napisalem co bedzie mi potrzebne do tego,wiem ze nie tylko wyswietlacz.
Ps;jest tez info o rzeczowe odpowiedzi :roll:


Wróć do „[G] karoseria, klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości