wpada w TRYB AWARYJNY przy DUŻYCH PRĘDKOŚCIACH

melon Nie określono
Astro-maniak
Posty: 1552
Rejestracja: 07 mar 2015, 9:25
Imię: Darek
Auto: Astra J ST
Silnik: A14NET/LPG
Województwo: małopolskie

Re: wpada w TRYP AWARYJNY przy dużych predkościach

Nieprzeczytany post #11 autor: melon » 20 kwie 2015, 15:54

Pierwszy błąd wskazuje na świece żarowe, a drugi na zbyt wysokie ciśnienie ładowania. Ja bym się przyjrzał czujnikowi ciśnienia ładowania.

rossi991 Mężczyzna
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 14 maja 2014, 1:15
Imię: błażej
Auto: astra h gtc
Silnik: Z19DTH ???
Województwo: śląskie

Re: wpada w TRYP AWARYJNY przy dużych predkościach

Nieprzeczytany post #12 autor: rossi991 » 20 kwie 2015, 16:22

dziwne w aso nie bylo żadnego błendu a metoda hamulec gaz sa 2. Z tego co poszperałem pierwszy blond jest od świec żarowych... ale świecę wymieleni parę dni temu a drugi to chyba ten który odpowiada za moja dolegliwość P-0234 problem z doładowaniem trochę poczytałem to możne być kilka rzeczy elektrozawór na turbinie , zapieczone geometria turbo (ale to chyba nie u mnie bo turbinę wymieniałem na nowa) , dziurawe węzę na podcinaniu ,pęknięty kolektor wydechowy i zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz bo poci mi sie pompa vacum czy to może mieć cos wspólnego ?? hamulce mam dobre ale może vacum nie daje juz takiego cisninia do turbo ? :idea:

EDIT:
czujnik cisninia ładowania sprawdzony , wszystko działa jak nalezy dzis odstawiam auto do mechanika

wojtek08339 Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 888
Rejestracja: 02 sty 2012, 20:42
Imię: Wojtek
Auto: Astra H
Silnik: Z17DTH
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: PIŁA

Re: wpada w TRYP AWARYJNY przy dużych predkościach

Nieprzeczytany post #13 autor: wojtek08339 » 21 kwie 2015, 16:02

Autorze zmień błędy w tytule, bo opinia o forum idzie w świat.
Wszystkie błędy ortograficzne masz podkreślone na czerwono.
A Ty kiedy ostatnio czytałeś KODEKS DROGOWY?

rossi991 Mężczyzna
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 14 maja 2014, 1:15
Imię: błażej
Auto: astra h gtc
Silnik: Z19DTH ???
Województwo: śląskie

Re: wpada w TRYP AWARYJNY przy dużych predkościach

Nieprzeczytany post #14 autor: rossi991 » 23 kwie 2015, 2:02

auto odebrane od mechanika wszystko działa jak powino zamyka licznik..... winny okazał się sensor boost nowy z boscha 260 złoty i po problemie autko idzie jak nowe :) Obrazek

melon Nie określono
Astro-maniak
Posty: 1552
Rejestracja: 07 mar 2015, 9:25
Imię: Darek
Auto: Astra J ST
Silnik: A14NET/LPG
Województwo: małopolskie

Re: wpada w TRYB AWARYJNY przy DUŻYCH PRĘDKOŚCIACH

Nieprzeczytany post #15 autor: melon » 23 kwie 2015, 7:36

melon pisze:... Ja bym się przyjrzał czujnikowi ciśnienia ładowania.


rossi991 pisze:...czujnik cisninia ładowania sprawdzony , wszystko działa jak nalezy...


rossi991 pisze:... winny okazał się sensor boost ...


Najważniejsze, że jest ok :)

rossi991 Mężczyzna
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 14 maja 2014, 1:15
Imię: błażej
Auto: astra h gtc
Silnik: Z19DTH ???
Województwo: śląskie

Re: wpada w TRYB AWARYJNY przy DUŻYCH PRĘDKOŚCIACH

Nieprzeczytany post #16 autor: rossi991 » 23 kwie 2015, 11:17

bo sprawdzałem go sam wyczyściłem i myślałem że działa , ale okazało sie jednak że trochę oszukuje i przez to ten tryb awaryjny , dopiero podmianka na nowy zidentyfikowała problem :) ... najważniejsze że działa i nie był to kosmiczny wydatek :)

melon Nie określono
Astro-maniak
Posty: 1552
Rejestracja: 07 mar 2015, 9:25
Imię: Darek
Auto: Astra J ST
Silnik: A14NET/LPG
Województwo: małopolskie

Re: wpada w TRYB AWARYJNY przy DUŻYCH PRĘDKOŚCIACH

Nieprzeczytany post #17 autor: melon » 23 kwie 2015, 19:04

Pewnie przed chipem czujnik nie musiał pracować w tak dużym zakresie :D


Wróć do „[H] silnik diesel”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość