CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #21 autor: marwisn » 18 maja 2015, 21:14

Możecie rozwinąć ten wątek kasowania wskazań przy przeliczaniu funkcji na liczniku kilometrów.

Z opisu użytkownika marchewant wynika, że każde przełączenie kasuje wskazania na BC. Prawda czy nie? Zamówiłem ten dynks, a to spory problem jest :/.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

marti_ns Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 238
Rejestracja: 31 maja 2011, 6:03
Imię: Marcin
Auto: Astra H Kombi
Silnik: Z19DTL
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Krościenko nad Dunajcem
Garaż: 834799
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #22 autor: marti_ns » 18 maja 2015, 22:00

Zmiana opcji na wyświetlaczu przebiegu odbywa się obecnie przez wciśnięcie rolki lewej na kierownicy. Jeśli masz akurat na centralnym wyświetlaczu wybraną zakładkę bc to przy trzecim wciśnięciu skasujesz przebieg i średnie spalanie. To tak jakbyś centralną rolkę wciskał. Ma to zostać zmienione. Najlepiej jak Zmieniasz opcje na zakładce radia, wtedy ponownie Wybierzesz słuchaną stację.

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #23 autor: marwisn » 22 maja 2015, 10:52

Dzisiaj dotarł do mnie CSM.

Pierwsze wrażenie mega pozytywne. Jakość produktu to pełen profesjonalizm. Wygląda na montaż maszynowy, żadnej ręcznej roboty.

Co do działania w aucie fabrycznie bez REC'a to jutro potestuję i napiszę jak to wygląda.

EDIT:
Już po testach.

Przypominam, że mówimy o aucie z małą skrzynką bezpiecznikową w bagażniku czyli bez modułu REC.

Co działa:
- OPC skan
- ryglowanie po ruszeniu
- odczyt parametrów z licznika kilometrów
- folow/welcome na światłach mijania i drogowych (zależnie od ustawionej opcji)

Co nie działa:
- happy light - w sumie tego się spodziewałem bo większość oświetlenia zewnętrznego jest realizowana z REC'a, a w aucie go nie ma
- folow/welcome na halogenach, migaczach i całym tylnym oświetleniu (sprawdziłem schematy i jak wyżej problemem jest brak REC'a)

Generalnie mogę polecić z czystym sumieniem. Najbardziej mi zależało na odczycie temperatury i ryglowaniu i to działa. Reszta to dla mnie dodatkowe bonusy.

Widok temperatury z odczytem on-line na blacie bezcenne :).

Na koniec ciekawostka. Auto 6 minut dochodziło do temperatury 103 stopnie i następnie utrzymuje się ona w zakresie 101 - 103 stopnie.

Chociaż na teraz moduł spełnia moje oczekiwania w 100% to myślę, że z czasem jego funkcjonalność trochę się jeszcze poprawi. W zależności od chęci i kreatywności twórcy oczywiście :lol:.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

marchewant Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 488
Rejestracja: 06 sty 2013, 14:59
Imię: Łukasz
Auto: Opel Astra F oraz Astra H COSMO
Silnik: X14NZ i Z17Cdti
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontaktowanie:

Re:

Nieprzeczytany post #24 autor: marchewant » 22 maja 2015, 20:48

marti_ns pisze:Zmiana opcji na wyświetlaczu przebiegu odbywa się obecnie przez wciśnięcie rolki lewej na kierownicy. Jeśli masz akurat na centralnym wyświetlaczu wybraną zakładkę bc to przy trzecim wciśnięciu skasujesz przebieg i średnie spalanie. To tak jakbyś centralną rolkę wciskał. Ma to zostać zmienione. Najlepiej jak Zmieniasz opcje na zakładce radia, wtedy ponownie Wybierzesz słuchaną stację.



To zadziała tylko i wyłącznie u kogoś kto ma wyświetlacz CID bądź GID z navi.
Ja niestety mam prosty wyświetlacz GID bez zakładek.
Przy każdym potrójnym wciśnięciu rolki (jak nie przyuważę i nie zareaguję) zostają wykasowane dane z BC..


Panowie, co powiecie aby przełączać tą funkcję przyciskiem od tempomatu (tym dolnym) a osoby nie mające tempomatu miały by bez zmian?
Asterka F 1.6 8V 82KM :) Srebrna strzała :-)

viewtopic.php?f=100&t=818642&view=unread#unread

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #25 autor: marwisn » 22 maja 2015, 21:45

Pomysł przedni. Coś jak w starej omci :lol:.

U mnie pól biedy bo generalnie mam zakładkę radia ustawioną.

Masz kontakt z nighthunter'em by mu to zasugerować ??
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

marchewant Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 488
Rejestracja: 06 sty 2013, 14:59
Imię: Łukasz
Auto: Opel Astra F oraz Astra H COSMO
Silnik: X14NZ i Z17Cdti
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontaktowanie:

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #26 autor: marchewant » 22 maja 2015, 22:16

Mam tylko i wyłącznie email. Niestety nr telefonu zapomniałem spisać jak podał na adresie paczki.

``EDIT``[24.05]

Panowie, wysłałem Maila do twórcy modułu z zapytaniem o zmianę konfiguracji oraz czy możemy się spodziewać nowości w funkcjonalności naszych Asterek.
Jak tylko dostanę odpowiedź zaraz poinformuję Was szanowni koledzy :)
Asterka F 1.6 8V 82KM :) Srebrna strzała :-)

viewtopic.php?f=100&t=818642&view=unread#unread

Mushasi Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 511
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:40
Imię: Krzysztof
Auto: Astra H
Silnik: Z20LER
Województwo: zachodniopomorskie
Lokalizacja: Szczecin

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #27 autor: Mushasi » 25 maja 2015, 9:15

Mam pytanie, czy to urządzonko posiada moduł BT?
Posiadanie tego łącznie z resztą dało by dodatkową możliwość awaryjnego kasowania błędów oraz podgląd większej ilości parametrów.

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #28 autor: marwisn » 25 maja 2015, 12:59

Moduł nie ma BT.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

Mushasi Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 511
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:40
Imię: Krzysztof
Auto: Astra H
Silnik: Z20LER
Województwo: zachodniopomorskie
Lokalizacja: Szczecin

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #29 autor: Mushasi » 25 maja 2015, 13:04

Możecie autorowi zasugerować taką aktualizację modułu :D

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #30 autor: marwisn » 25 maja 2015, 15:30

To nie kwestia softu tylko hardwear'u. Polecam watek o tym module na forum viki. Dużo przydatnych informacji na jego temat.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek


Wróć do „[H] karoseria, klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości