CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Mushasi Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 511
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:40
Imię: Krzysztof
Auto: Astra H
Silnik: Z20LER
Województwo: zachodniopomorskie
Lokalizacja: Szczecin

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #31 autor: Mushasi » 26 maja 2015, 7:16

Wiem, że chodzi o hardware ale to też można aktualizować, no dobra może będzie taka możliwość by z tuningować ten sprzęt dodając mu nowy komponent w postaci BT :D

marchewant Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 488
Rejestracja: 06 sty 2013, 14:59
Imię: Łukasz
Auto: Opel Astra F oraz Astra H COSMO
Silnik: X14NZ i Z17Cdti
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #32 autor: marchewant » 28 maja 2015, 11:58

Panowie i Panie. W najbliższym czasie możemy spodziewać się aktualizacji oprogramowania do naszych cudeniek.

marti_ns Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 238
Rejestracja: 31 maja 2011, 6:03
Imię: Marcin
Auto: Astra H Kombi
Silnik: Z19DTL
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Krościenko nad Dunajcem
Garaż: 834799
Kontaktowanie:

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #33 autor: marti_ns » 28 maja 2015, 12:10

Koledzy nowości. NightHunter przesłał mi właśnie do testów nowy soft

zmiany:

+ rozwiązano problem restartów (w trakcie testów - potwierdzę jak będę miał pewność)
+ naprawiono opóźnienie świateł dziennych
+ dodano doświetlenie halogenami przy cofaniu
+ edytor animacji i kilka mniejszych zmian

wrzucam film z nowego konfiguratora

https://www.youtube.com/watch?v=faajH4YJRvM
Było: Astra F C14SE + LPG '96 sedan czerwony - 8 l LPG/100 km
Jest: Astra H Z19DTL '06 kombi Panacotta - 6.4 l ON/100 km
oraz Meriva A Z16SE '04 Spirmint Silver - 8 l Pb/100 km

CanSmartModule - to jest to czego zawsze mi brakowało :)

przemty Nie określono
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 6078
Rejestracja: 24 lut 2011, 10:45
Imię: Przemek
Auto: była AF, jest AH
Silnik: był 17D, jest Z18XE
Województwo: podkarpackie
Lokalizacja: Sanok

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #34 autor: przemty » 28 maja 2015, 12:16

+ dodano doświetlenie halogenami przy cofaniu


Czyli co, przy cofaniu zapalają się przednie lampy ? Po co ?

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #35 autor: marwisn » 28 maja 2015, 12:18

Oj czepialski jesteś ;). W Insygni jest taki patent. Ma to za zadanie doświetlić boki auta.

U mnie żadnych restartów nie zauważyłem.

A jak sprawa zmiany funkcji wyświetlania parametrów na liczniku kilometrów. Da radę zrobić to na manetce tempomatu ?

I mogła by być opcja wyboru przycisku dla takich co nie mają rolek na kierownicy czy tempomatu. Bo takie auta też są...
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

przemty Nie określono
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 6078
Rejestracja: 24 lut 2011, 10:45
Imię: Przemek
Auto: była AF, jest AH
Silnik: był 17D, jest Z18XE
Województwo: podkarpackie
Lokalizacja: Sanok

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #36 autor: przemty » 28 maja 2015, 12:20

Nie czepiam się, zapytałem z czystej ciekawości...
Bo nie widziałem logiki w takim rozwiązaniu i chciałem wiedzieć czy dobrze rozumiem to rozwiązanie... ;)

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #37 autor: marwisn » 28 maja 2015, 12:25

Ja już na stałe sobie ustawiłem odczyt temperatury zamiast licznika kilometrów. Rewelacyjne rozwiązanie. W końcu jest jak w normalnym samochodzie.

Swoją drogą ciekawe czy napięcie ładowania też można by dorzucić...
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

przemty Nie określono
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 6078
Rejestracja: 24 lut 2011, 10:45
Imię: Przemek
Auto: była AF, jest AH
Silnik: był 17D, jest Z18XE
Województwo: podkarpackie
Lokalizacja: Sanok

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #38 autor: przemty » 28 maja 2015, 12:30

Nie wnikałem w opis tego urządzenia bo nie jestem nim za bardzo zainteresowany ale dla poszerzenia wiedzy: posiada ono możliwość odczytu wszystkich błędów z auta, tak aby wyświetlało je ma wyświetlaczu jak ma to miejsce dla błędów silnika?

marti_ns Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 238
Rejestracja: 31 maja 2011, 6:03
Imię: Marcin
Auto: Astra H Kombi
Silnik: Z19DTL
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Krościenko nad Dunajcem
Garaż: 834799
Kontaktowanie:

Re: CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #39 autor: marti_ns » 28 maja 2015, 12:58

marwisn pisze:A jak sprawa zmiany funkcji wyświetlania parametrów na liczniku kilometrów. Da radę zrobić to na manetce tempomatu ?

I mogła by być opcja wyboru przycisku dla takich co nie mają rolek na kierownicy czy tempomatu. Bo takie auta też są...


To akurat jest sprawdzone. Tempomatu nie zaadresuje. Można rolki na kierownicy, manetki przy kierownicy i klawisz ogrzewania tylnej szyby - to ma być rozwiązanie dla ubożej wyposażonych pojazdów. Więcej klawiszy na tej magistrali nie działa. pozostaje poczekać na kolejne wersje. prace trwają. Równolegle NihgtHunter pracuje nad softem do Vectry i dlatego opóźnienia. Myślę że niedługo wszyscy dostaną soft. co do wyboru klawisza zmiany nadal nie możemy się z Norbertem zdecydować co będzie lepsze. Jest jeszcze możliwość że po wciśnięciu klawisza będą wartości się zmieniać w pewnych odstępach czasowych.

marwisn pisze:Swoją drogą ciekawe czy napięcie ładowania też można by dorzucić...


Da się. Można zaproponować.

przemty pisze:Nie wnikałem w opis tego urządzenia bo nie jestem nim za bardzo zainteresowany ale dla poszerzenia wiedzy: posiada ono możliwość odczytu wszystkich błędów z auta, tak aby wyświetlało je ma wyświetlaczu jak ma to miejsce dla błędów silnika?


Nie da się. Błędy odczytasz bez niczego metodą gaz i hamulec. A jeśli chcesz odczyt i kasowanie wszystkich błędów to pozostaje zakup czytnika obd. nie są drogie za kilkadziesiąt zł kupisz ELM327 z BT i aplikacją na Android zaczytasz wszystkie informacje o samochodzie i skasujesz błędy.
Było: Astra F C14SE + LPG '96 sedan czerwony - 8 l LPG/100 km
Jest: Astra H Z19DTL '06 kombi Panacotta - 6.4 l ON/100 km
oraz Meriva A Z16SE '04 Spirmint Silver - 8 l Pb/100 km

CanSmartModule - to jest to czego zawsze mi brakowało :)

marchewant Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 488
Rejestracja: 06 sty 2013, 14:59
Imię: Łukasz
Auto: Opel Astra F oraz Astra H COSMO
Silnik: X14NZ i Z17Cdti
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontaktowanie:

Nieprzeczytany post #40 autor: marchewant » 28 maja 2015, 18:30

Orientuje się ktoś kiedy będzie dostępna nowa wersja oprogramowania? Już doczekać się nie mogę :-)


Wróć do „[H] karoseria, klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości