CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Mushasi Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 511
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:40
Imię: Krzysztof
Auto: Astra H
Silnik: Z20LER
Województwo: zachodniopomorskie
Lokalizacja: Szczecin

CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #311 autor: Mushasi » 20 paź 2017, 22:00

Czy moduł będzie odsługiwał połączenia BT i będzie np. możliwość skasowania błędów przez np. telefon?

robertsosna Mężczyzna
Astro-maniak
Posty: 366
Rejestracja: 04 cze 2016, 9:47
Imię: Robert
Auto: Astra H
Silnik: XE 1,8
Województwo: dolnośląskie

CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #312 autor: robertsosna » 20 paź 2017, 23:10

w przyszłym tygodniu mogę pomóc

LWPM Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 20 paź 2017, 14:04
Imię: Łukasz
Auto: Zafira B
Silnik: Z17DTJ
Województwo: dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #313 autor: LWPM » 21 paź 2017, 18:31

marcinsu pisze:Przejdź do cytowanego posta Mi osobiście zależy na domykaniu z pilota

tego nie robiłem, bo mam u siebie w aucie w standardzie, ale trzeba by zobaczyć co się da zrobić :)

Mushasi pisze:Czy moduł będzie odsługiwał połączenia BT i będzie np. możliwość skasowania błędów przez np. telefon?
połączenie po BT... a po co? od tego masz np ELM327... tam możesz telefonem błędy skasować. U mnie błędy się kasuje z menu wyświetlacza. Była mi ta funkcja potrzebna, bo często podczas jazdy autostradą pojawiał mi się błąd P0234-52 no i oczywiście silnik wtedy przechodził w tryb awaryjny... a że nie było jak się bezpiecznie na autostradzie zatrzymać, to zrobiłem tak, że w kilkanaście sekund z menu wyświetlacza kasuje błędy i tryb awaryjny znika - można dalej jechać :) wszystko bez zatrzymywania się i bez odrywania rąk od kierownicy...
Mam nadzieję, że z błędem już sobie poradziłem bo ostatnio się już nie pojawia :)

Komunikacja z modułem jest poprzez UART... jakby podpiąć pod to jakiś moduł BT... to było by i po BT... tylko nie bardzo widzę zastosowania u mnie.

marcinsu Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 167
Rejestracja: 08 gru 2011, 21:57
Imię: Marcin
Auto: Astra H Htb
Silnik: A16XER
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź

CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #314 autor: marcinsu » 21 paź 2017, 18:56

Też mi się wydaje że to zbędna funkcja. To wymagałoby zrobienia aplikacji na telefony. Ktoś będzie mieć od Apple, ktoś od Google lub inny system i się nie dochodzi.
Wystarczy jak da się z CIDa wykasować.

Wrzucisz jakieś fotki modułu i opcji na wyświetlaczu? :)
Ewentualne może zrób na forum wątek dla siebie.
Astra H - mody: CID, CD70NAVI, UWA, tempomat, przycisk Sport + licznik, kluczyk scyzoryk, dysze mgłowe, moduł silniczka obiegu powietrza, listwy silver grid, osłona pod silnik, chlapacze, owiewki
Plany: domykanie szyb moduł od LWPM, nakładki na pedały OPC

FalconTech Mężczyzna
Awatar użytkownika
Server Admin
Posty: 5037
Rejestracja: 29 paź 2007, 19:30
Imię: Paweł
Auto: Signum
Silnik: Z19DTH
Województwo: dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław

CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #315 autor: FalconTech » 21 paź 2017, 21:43

Co najwyżej mogę Signuma udostępnić do testów. To chyba podobnie jeśli chodzi o umiejscowienie.

Niestety używam UHP i pewnie nie będzie to do obejścia?
Generalnie w Oplu zasada jest taka:
czewony kabel stały plus, czarny plus po zapłonie, brązowy masa.

Mushasi Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 511
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:40
Imię: Krzysztof
Auto: Astra H
Silnik: Z20LER
Województwo: zachodniopomorskie
Lokalizacja: Szczecin

CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #316 autor: Mushasi » 21 paź 2017, 22:04

LWPM pisze:Przejdź do cytowanego posta połączenie po BT... a po co? od tego masz np ELM327... tam możesz telefonem błędy skasować.


Też mam problem z pojawiającym się nagle błędem i w związku z tym mam podpięty na stałe ELM327 co umożliwia mi awaryjne sczytanie i skasowanie ewentualnego błędu telefonem.

marcinsu Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 167
Rejestracja: 08 gru 2011, 21:57
Imię: Marcin
Auto: Astra H Htb
Silnik: A16XER
Województwo: łódzkie
Lokalizacja: Łódź

CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #317 autor: marcinsu » 21 paź 2017, 22:18

Z tego co napisał @LWPM wynika że będziesz mógł kasować z poziomu wyświetlacza. Także moim zdaniem to jeszcze lepsze rozwiązanie.
Astra H - mody: CID, CD70NAVI, UWA, tempomat, przycisk Sport + licznik, kluczyk scyzoryk, dysze mgłowe, moduł silniczka obiegu powietrza, listwy silver grid, osłona pod silnik, chlapacze, owiewki
Plany: domykanie szyb moduł od LWPM, nakładki na pedały OPC

LWPM Mężczyzna
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 20 paź 2017, 14:04
Imię: Łukasz
Auto: Zafira B
Silnik: Z17DTJ
Województwo: dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #318 autor: LWPM » 21 paź 2017, 22:40

marcinsu pisze:Przejdź do cytowanego posta Wrzucisz jakieś fotki modułu i opcji na wyświetlaczu? :)
Ewentualne może zrób na forum wątek dla siebie.
fotki wrzucę i opiszę wszystko chyba dopiero jak dokończę sterowanie światłami (tydzień, max dwa...) oraz będę miał jakiś pomysł na dostosowanie tego tak, by pasowało do gniazda OBD w Astrze bez żadnej przedłużki. Na razie wszystko można znaleźć na forum Zafiry. Nie podaję linków, bo nie wiem jakie tutaj panują zwyczaje (na innym forum dostałem informację, że jak tylko wspomnę o moim urządzeniu od razu dostanę bana - no bo przecież jest już CSM) - kto chce, bez problemu znajdzie (ew na PW).

FalconTech pisze:Przejdź do cytowanego posta Co najwyżej mogę Signuma udostępnić do testów. To chyba podobnie jeśli chodzi o umiejscowienie.
W Signum patrzyłem już... zupełnie inaczej to wygląda

FalconTech pisze:Przejdź do cytowanego posta Niestety używam UHP i pewnie nie będzie to do obejścia?
nie wiem skąd taki pogląd, że z UHP nie działa. z UHP działa wszystko bez żadnego problemu - tylko prezentacja danych wygląda nieco inaczej - nie można przecież użyć zakładki UHP (ale jest normalne menu, itp...). Jedyny warunek: wersja oprogramowanie wyświetlacza różna od 8.0.x - tutaj faktycznie nie do obejścia.

marcinsu pisze:Przejdź do cytowanego posta Z tego co napisał @LWPM wynika że będziesz mógł kasować z poziomu wyświetlacza.
tak, możesz zobaczyć jakie masz błędy i je skasować (na wyświetlaczu)

Mushasi Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 511
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:40
Imię: Krzysztof
Auto: Astra H
Silnik: Z20LER
Województwo: zachodniopomorskie
Lokalizacja: Szczecin

CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #319 autor: Mushasi » 21 paź 2017, 22:42

Tylko czy będzie to ograniczone tylko do CID czy również z GID też się da?

marti_ns Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 238
Rejestracja: 31 maja 2011, 6:03
Imię: Marcin
Auto: Astra H Kombi
Silnik: Z19DTL
Województwo: małopolskie
Lokalizacja: Krościenko nad Dunajcem
Garaż: 834799
Kontaktowanie:

CAN SMART MODULE - polski odpowiednik Happy Light Show

Nieprzeczytany post #320 autor: marti_ns » 21 paź 2017, 22:42

A jak wygląda sprawa z CD 50 Phone? Bo mam GID i zakładkę telefon.
Było: Astra F C14SE + LPG '96 sedan czerwony - 8 l LPG/100 km
Jest: Astra H Z19DTL '06 kombi Panacotta - 6.4 l ON/100 km
oraz Meriva A Z16SE '04 Spirmint Silver - 8 l Pb/100 km

CanSmartModule - to jest to czego zawsze mi brakowało :)


Wróć do „[H] karoseria, klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości