Zasilanie wideorejestratora

Misza Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 1275
Rejestracja: 01 sty 2015, 19:32
Imię: Michał
Auto: ASTRA J COSMO AT; Forester SF 2.0
Silnik: A16LET
Województwo: warmińsko-mazurskie
Lokalizacja: Ełk
Garaż: 830509
Kontaktowanie:

Zasilanie wideorejestratora

Nieprzeczytany post #1 autor: Misza » 26 kwie 2015, 20:19

Czy ktoś z Was "zorganizował" zasilanie rejestratora inaczej niż z gniazdka zapalniczki? Po ostatnim incydencie na drodze - z samochodu ciężarowego spadł drewniany klocek - kierowca nie chciał się zatrzymać i wyjaśnić sprawy (zgłosiłem na Policję ale wydaje mi się, że wyskoczę z własnej kasy na naprawę) jestem coraz bliższy zakupu.
Z gniazdka mi nie pasuje bo kabel lipnie wygląda, po drugie zasilanie komórki mi potrzebne jak korzystam z nawigacji. Jest niby gniazko z tyłu ale trzeba znów "kilometry" kabla ciągnąć.
Macie jakieś gotowe patenty?
- Wydaje mi się, że nawet swoją Astrą bym przejechał tą drogę, bez większych problemów
- Zakopałbyś się. widać już zboczone myślenie użytkownika Subaru

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Zasilanie rejestratora

Nieprzeczytany post #2 autor: marwisn » 26 kwie 2015, 20:33

Jak ma być po bożemu to od gniazdka, za schowkiem, po słupku i podsufitką za lusterko.

Ja tak mam. Rejestrator schowany za lusterkiem. Praktycznie niewidoczny.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

draxterix Nie określono
Astro-maniak
Posty: 290
Rejestracja: 19 lut 2015, 12:54
Imię: Marcin
Auto: Astra J HB
Silnik: 1,4 Turbo
Województwo: śląskie

Re: Zasilanie rejestratora

Nieprzeczytany post #3 autor: draxterix » 26 kwie 2015, 21:04

A jaki masz model kamery też się nad tym zastanawiam

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Zasilanie rejestratora

Nieprzeczytany post #4 autor: marwisn » 26 kwie 2015, 21:12

Mio mivue 358. Bezobsługowy typu załóż i zapomnij.

Raz mi już pomógł jak rowerzystę stuknąłem. Oczywiście to ja wjechałem na czerwonym, i nawet się świadek znalazł.

Szybki pokaz nagrania i rowerzysta zmienił zdanie :).
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

slawekg Mężczyzna
Astro-maniak
Posty: 145
Rejestracja: 11 sty 2015, 19:53
Imię: Sławomir
Auto: Astra J Cosmo
Silnik: A17DTJ
Województwo: śląskie
Lokalizacja: Częstochowa

Zasilanie rejestratora

Nieprzeczytany post #5 autor: slawekg » 26 kwie 2015, 21:18

Ja u siebie i dwóch znajomych u których instalowałem kamerki (Mio 538) zasilanie mam pociągnięte z najbliższego miejsca jakie może być czyli z lampek do czytania w podsufitce, złącze E37, zaciski 1 (+12V) i 6 (masa)

Opis złączki
http://109.95.27.66:81/E37E_Interior_Reading_Lamps.pdf

Zasilanie w tym miejscu pojawia się po odblokowaniu auta (kluczykiem), i jest wyłączane po 20 minutach od wyłączenia silnika, więc nie jest podawane cały czas.

Żeby nie przerabiać oryginalnego zasilacza przystosowanego do gniazda zapalniczki, użyłem zasilacza:
http://allegro.pl/zasilacz-2x-usb-5v-12 ... 70375.html

Podłączyłem go przez bezpiecznik 1A (taki na przewodzie), zasilacz zamontowałem za pomocą rzepa na podsufitce.

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4374
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Zasilanie rejestratora

Nieprzeczytany post #6 autor: marwisn » 26 kwie 2015, 21:22

Pełna profeska :).

Ja podciągnąłem zasilanie z zapalniczki wysterowane przekaźnikiem z podświetlenia zapalniczki bo tam zasilanie pojawia się po zapłonie i znika po wyłączeniu silnika.

Zasilacz bardzo podobny do tego co Ty masz.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

Misza Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 1275
Rejestracja: 01 sty 2015, 19:32
Imię: Michał
Auto: ASTRA J COSMO AT; Forester SF 2.0
Silnik: A16LET
Województwo: warmińsko-mazurskie
Lokalizacja: Ełk
Garaż: 830509
Kontaktowanie:

Re: Zasilanie rejestratora

Nieprzeczytany post #7 autor: Misza » 26 kwie 2015, 21:32

Sławek - wielkie dzięki, świetne rozpisane.
- Wydaje mi się, że nawet swoją Astrą bym przejechał tą drogę, bez większych problemów
- Zakopałbyś się. widać już zboczone myślenie użytkownika Subaru

gosmatn Nie określono
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 25 maja 2014, 14:38
Auto: Astra J Kombi Sport
Województwo: wielkopolskie

Re: Zasilanie rejestratora

Nieprzeczytany post #8 autor: gosmatn » 27 kwie 2015, 11:03

Witam
Ja również pociągnąłem zasilanie z zapalniczki według poniższego linku a kamerkę budżetową polecam z chin A118 /b40 :D

http://www.astra-faq.ru/electro/podkluc ... rator.html

Kamerka
https://dashcamtalk.com/b40-a118/

canoe Nie określono
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 126
Rejestracja: 30 lip 2012, 20:41
Imię: Andy
Auto: Astra H kombi, Brava 1.2 16V 82KM
Silnik: A16XER
Województwo: warmińsko-mazurskie

Re: Zasilanie rejestratora

Nieprzeczytany post #9 autor: canoe » 28 kwie 2015, 10:27

Ja zamiast adaptera 12V/5V - zakończyłem kabel wtyczką USB - i zasilam z czegoś podobnego do tego
Obrazek
lub z power banka USB jak gdzię auto zostawiam w dziwnym miejscu.

leszek13 Nie określono
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 30 lip 2014, 13:31
Imię: LESZEK
Auto: ASTRA J AUTOMAT
Silnik: A16 LET
Województwo: mazowieckie

Re: Zasilanie rejestratora

Nieprzeczytany post #10 autor: leszek13 » 17 maja 2015, 13:35

Witam kolegow.Czy możecie pokazac /zdjęcia filmik/ jakzamontowac obok lusterka rejestrator MIO 538.Jak max go ukryc.Dzieki pozdrawiam


Wróć do „[J] karoseria, klimatyzacja, wnętrze, elektryka nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: pisarmp1 i 1 gość