Zafira B 2007r. CD 70 zawieszony podczas Software Update

co polecacie i jak obsługiwać
jkjarek1 Nie określono
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 kwie 2015, 13:18
Auto: Zafira B
Województwo: wielkopolskie

Zafira B 2007r. CD 70 zawieszony podczas Software Update

Nieprzeczytany post #1 autor: jkjarek1 » 28 kwie 2015, 13:27

Witam
Posiadam Zafirę B 2007 r.
Potrzebowałem spolszcyc menu. Po uruchomieniu aktualizacji z wersjo 04/2007 na 10/2007 ekran wyświetla Software Update Ingition must not be switched on or off.
Płyty nie mogę już wyjąć.
Ma ktoś jakiś sposób na tą przypadłość?
Ktoś na forum pisał o wyjęciu bezpiecznika.....wie ktoś może w Zafira B pod jakim bezpiecznikiem jest Radio-Navi ?

Z góry dziękuję

Mushasi Mężczyzna
Awatar użytkownika
Astro-maniak
Posty: 508
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:40
Imię: Krzysztof
Auto: Astra H
Silnik: Z20LER
Województwo: zachodniopomorskie
Lokalizacja: Szczecin

Re: Zafira B 2007r. CD 70 zawieszony podczas Software Update

Nieprzeczytany post #2 autor: Mushasi » 28 kwie 2015, 13:35

Najszybciej będzie odpiąć akumulator.

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4356
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Zafira B 2007r. CD 70 zawieszony podczas Software Update

Nieprzeczytany post #3 autor: marwisn » 28 kwie 2015, 13:39

Obrazek

Odpięcie aku może pomóc, ale nie musi. Jak płyta nie wyjdzie to zdemontuj radio i po jego otwarciu ręcznie wyjmij płytę z napędu.

W jej miejsce musisz włożyć płytkę z poprawną wersją spolszczenia. Na 99% radio wystartuje i dokończy aktualizację.

Już kilka radyjek postawiłem w ten sposób na nogi :).
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

jkjarek1 Nie określono
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 kwie 2015, 13:18
Auto: Zafira B
Województwo: wielkopolskie

Re: Zafira B 2007r. CD 70 zawieszony podczas Software Update

Nieprzeczytany post #4 autor: jkjarek1 » 28 kwie 2015, 14:21

Dzięki za podpowiedź.
Co do schematu bezpieczników.....niestety nie widzę odpowiadającego radiu......wiadomo który trzeba wypiąć?

Pozdrawiam

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4356
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Zafira B 2007r. CD 70 zawieszony podczas Software Update

Nieprzeczytany post #5 autor: marwisn » 28 kwie 2015, 14:48

Sprawdź 35 lub 36
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

locarno Nie określono
Awatar użytkownika
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 kwie 2015, 20:47
Imię: Kamil
Auto: ...
Silnik: ...
Województwo: śląskie

Opel CD70 - Brick

Nieprzeczytany post #6 autor: locarno » 28 kwie 2015, 20:48

Witam
Podczas próby wgrywania polskiego menu do radia CD70 uszkodziłem radio. Cały proces zatrzymał się na tym punkcie

Obrazek

Po długim czasie nic się nie ruszyło do przodu. Po resecie radio już się nie obudziło.
Czy ktoś miał kiedyś podobny przypadek i wie jak postawić radio ?

marwisn Mężczyzna
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 4356
Rejestracja: 18 cze 2012, 19:46
Imię: Marcin
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.4 TSI
Województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań
Garaż: 835695
Kontaktowanie:

Re: Zafira B 2007r. CD 70 zawieszony podczas Software Update

Nieprzeczytany post #7 autor: marwisn » 28 kwie 2015, 21:38

W trzecim poście napisałem jak postawić radio. Działa w 99% przypadków. Jak masz ten pechowy 1% to zostaje wymiana wsadu w eprom'ie radia.
AF - ZA - AH - AK

Obrazek

przemty Nie określono
Awatar użytkownika
Moderator Techniczny
Posty: 6078
Rejestracja: 24 lut 2011, 10:45
Imię: Przemek
Auto: była AF, jest AH
Silnik: był 17D, jest Z18XE
Województwo: podkarpackie
Lokalizacja: Sanok

Re: Opel CD70 - Brick

Nieprzeczytany post #8 autor: przemty » 29 kwie 2015, 18:13

locarno pisze:Witam
Podczas próby wgrywania polskiego menu do radia CD70 uszkodziłem radio. Cały proces zatrzymał się na tym punkcie

Obrazek

Po długim czasie nic się nie ruszyło do przodu. Po resecie radio już się nie obudziło.
Czy ktoś miał kiedyś podobny przypadek i wie jak postawić radio ?



Proste pytanie, spolszczenie masz od Wołka?


Wróć do „Nawigacja, GPS, Wideorejestratory”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości